Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect en win je 1+1 gratis ticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect en win je 1+1 gratis ticket

Geschreven op 15 maart 2024 om 13:58 door Mario De Wilde

Beste trouwe lezers en kijkers van Oscar Popcorner. Dit weekend is het opnieuw de beurt aan Karin Robert uit Sint-Kruis om een nieuwe aflevering van de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect te presenteren. We zijn met Oscar Popcorner intussen aan aflevering 107 toe. Karin gaat je twee splinternieuwe films voorstellen die ze vanaf deze week in Kinepolis spelen. Haal de
popcorn maar alvast boven….

Eerst was er ‘Dune 1’ en dan kan een mens wel verwachten dat er een ‘Dune: Part Two’ zat aan te komen. Welnu, die is er nu: in dit bisnummer gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft. Sciencefiction en actie gegarandeerd en pak je boterhammetjes maar mee want de film duurt bijna drie uur.

Voor onze tweede film vliegen we 100 jaar terug in de tijd. In de jaren. Titel van de deze geschiedkundige komedie is ‘Wicked Little Letters’. Wat gebeurt er? In 1920 schrikken de conservatieve inwoners van Littlehampton, een Engelse badplaats, op wanneer er plots aanstootgevende en obscene brieven in hun brievenbussen belanden. Ze verdenken de pittige en luidruchtige Ierse migrante Rose. De anonieme brieven veroorzaken nationale opschudding en er volgt een proces. Maar wanneer de vrouwen van de stad – onder leiding van politieagent Gladys – de misdaad zelf beginnen te onderzoeken, vermoeden ze dat Rose misschien toch niet de schuldige is.

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket
Je kan zoals elk weekend ook nu weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons zeker op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-Bij het begin van de trailer van Dune Part Two’ moet het hoofdpersonage vertellen wat hij precies met duiken wil bedoelen.

-In de trailer van ‘Wicked Little Letters’ zie je drie agenten op zoek gaan naar de daderes. Voor hen lopen kippen. Welke kleur hebben de kippen en hoeveel zijn het er?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Lente in bioscoopland’ voor maandagavond 18 maart 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. In de volgende aflevering maken we de winnaars bekend.

De winnaars van de ‘Oscar Popcorner’-tickets van vorige week waren: Carine Deketelaere uit Varsenare, Reinhilde Gauchier uit Balegem, Marin Verbandt uit Bredene, Jens Van Hullebus uit Sint-Andries, Paulien Debu uit Kortrijk, Magda Cambron uit Kluisbergen, Gwenny Noterdaeme uit Moerkerke, Melander de la Rivière uit Gavere, Katrien Weymeersch uit Wetteren en Peter Willems uit Maldegem. Zij hebben hun vouchers met hun code intussen reeds in hun bezit.

 

 

 

 

 

 

1 reactie

Reuse uit Varsenare
Geschreven op 2024-03-17 10:19:32
Wicked Little Letters ziet er wel leuk uit maar ik heb de eerst Dune gezien en mij krijgen ze deel twee zeker niet verkocht, ook al prijst ons madame Karin die nog zo aan. Is een film die tussen twee walletjes valt. Zonde voor het geld. Reuse uit Varsenare

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.