Home > Oscar popcorner: alweer twee nieuwe films in het West-Vlaams dialect. Win je 1+1 ticket

Oscar popcorner: alweer twee nieuwe films in het West-Vlaams dialect. Win je 1+1 ticket

Geschreven op 21 juni 2024 om 14:00 door Mario De Wilde

Beste Popcornervrienden uit geheel West-Vlaanderen en ook ver daarbuiten. Hier zijn we terug met onze enige filmrubriek ter wereld in dat schoon West-Vlaams dialect. En we zijn dit weekend aan aflevering 119 toegekomen. De immer populaire schepen van Brugge, Nico Blontrock, heeft deze week de eer en het grote genoegen om twee nieuwe films voor te stellen. Zet je maar al klaar….

We starten met The Bikeriders en dan kan je het wel al denken: hier komt flink wat gas en baarden aan te pas. Wat is het verhaal? In het Midwesten van de jaren 60 ontstaat de motorclub The Vandals. Het is een verzamelplek voor de lokale buitenstaanders onder leiding van ene Johnny. In Benny heeft hij een trouwe rechterhand gevonden. Gedurende het daaropvolgende decennium is de club een duistere weg ingeslagen die de aanvankelijke en unieke levensstijl bedreigt. De loyaliteit van elk lid aan de club en elkaar onderling wordt op de proef gesteld. De hoofdrol is weggelegd voor Tom Hardy, hét opkomend talent in Hollywood die ook al Elvis in de gelijknamige film vertolkte.

Ook bij onze tweede film ‘The New Boy’ gaan we naar een klooster in Australië. Daar leidt in de jaren 40 de afvallige non Eileen, tegen het bevel van de katholieke kerk, een afgelegen kloosterorde. Midden in de nacht staat daar plots een negenjarige weesjongen aan de voordeur. Hij is bovendien een Aboriginal. We zijn in de jaren veertig van vorige eeuw en dan weet je het wel: dat brengt miserie met zich mee. Heel veel miserie. De reden van zijn aanwezigheid brengt het vredige evenwicht van het klooster totaal uit z’n balans.

Wedstrijd win je 1+1 gratis filmticket voor een film en Kinepolis naar keuze

En je kan natuurlijk nog veel meer winnen en krijgen zoals je eigen 1+1 gratis ticket voor een film en Kinepolis cinema naar keuze. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons zeker op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

-Wat is het belangrijkste merk voor de geduchte motorclubs?

-Wie is de regisseur van ‘The New Boy’?

Mail met als titel ‘Drama en actie in de Kine’ voor dinsdagavond 25 juni 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. In de volgende aflevering maken we de winnaars bekend.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.