Home > Organisatie Gent–Wevelgem en Ieper presenteren E-Bike tour ‘in Flanders Fields’

Organisatie Gent–Wevelgem en Ieper presenteren E-Bike tour ‘in Flanders Fields’

Geschreven op 19 augustus 2021 om 15:32 door Mario De Wilde

De organisatie van Gent-Wevelgem en Stad Ieper stellen een nieuw fietsbelevingsproduct voor: de E-Bike tour ‘In Flanders Fields’. De tour is beschikbaar van 21 augustus tot en met 23 oktober 2021. Met een ruim aanbod aan fietsvriendelijke logies zet Ieper onder het label ‘Fietsen vanuit Ieper’ in op fietstoerisme in de Westhoek. De streek biedt immers tal van mogelijkheden voor recreatieve en sportieve fietsers.

Fietsen vanuit Ieper
Ieper beschikt over bijna 50 fietsvriendelijke logies met in totaal meer dan 1.300 bedden. Deze voldoen aan 6 criteria, zoals beschikken over een veilige afgesloten fietsenberging, fietsreparatiekit ter beschikking hebben, fietskaarten aanbieden, advies kunnen geven over fietsroutes, enz. In combinatie met de Westhoek als fietsparadijs wordt Ieper in de markt gezet als de ideale uitvalsbasis om de Westhoek en Noord-Frankrijk met de fiets te verkennen. Dit zowel voor recreatieve als voor sportieve fietsers.

Op www.fietsenvanuitieper.be wordt het ruime aanbod voorgesteld en kan de geïnteresseerde bezoeker heel wat info vinden over het logies, het fietsrouteaanbod met downloadbare routes, huren van fietsen en de vele andere troeven die Ieper en de Westhoek te bieden hebben. In 2020, maar ook al in het voorjaar en de zomer van 2021 heeft deze nieuwe positionering al heel wat vruchten afgeworpen.

E-Bike Tour ‘In Flanders Fields’
De organisatie van Gent-Wevelgem en Stad Ieper lanceren de E-Bike Tour ‘in Flanders Fields’. “Gent-Wevelgem is een World Tour Pro race die uniek verankerd is met de streek, de geschiedenis en het prachtige Flanders Fields. Een verhaal, elk jaar opnieuw verteld door De Koers”. Met deze unieke E-Bikebeleving verken je de prachtige streek en een deel van het parcours met je e-bike of gewone fiets. Je maakt kennis met Ieper en ontdekt de verschillende prachtige hotspots langs een route van 50 km in Flanders Fields.

Praktisch

De start ligt net als Gent-Wevelgem op de Grote Markt van Ieper en de aankomst onder de iconische Menenpoort. Na de fietstocht beloon je jezelf met de Ieperse cadeaubon bij één van de 300 Ieperse handelszaken of horeca.

Het belevingspakket bestaat uit het volgende:

een Ieperse cadeaubon t.w.v. 8 euro om bij meer dan 300 Ieperse handelszaken of horecazaken in te ruilen;

een routeboek met knooppunten en toeristische gids om alle bezienswaardigheden langs de route te ontdekken;

leuke gadgets;

een ‘fiets’ herbruikbare zak;

verschillende vouchers voor proeverijen en museumbezoeken;

een Gent-Wevelgem drinkfles;

je maakt kans op één van de Gent-Wevelgem 2022 VIP-pakketten met bezoek aan het rennersdorp.

Info over het pakket is terug te vinden op www.toerismeieper.be/ebike-tour-in-flanders-fields

Op de foto v.l.n.r.: schepen Ives Goudeseune, Ilse Vannieuwenhuyse(Gent-Wevelgem), schepen Diego Desmadryl, Femke Moerman (Gent-Wevelgem), Peter Slosse (dienst Toerisme)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.