Home > Opwaardering en facelift voor 50-jarige Brugse sporthal Koude Keuken

Opwaardering en facelift voor 50-jarige Brugse sporthal Koude Keuken

Geschreven op 28 april 2020 om 10:47 door Mario De Wilde

Het Brugse stadsbestuur zette onlangs het licht op groen om sporthal Koude Keuken in Sint-Andries een grondige facelift te geven. De sporthal werd gebouwd in 1970 en is alom gekend bij sportievelingen. De stad zal nu een externe ontwerper aanstellen om de volledige voorzijde een eigentijdse aanblik en indeling te geven. “Sporthal Koude Keuken in Sint-Andries is een begrip bij veel sporters. Het gebouw laat zich kenmerken door de indoor schutterstoren aan de voorzijde. Het dak van de schutterstoren werd afgelopen maand hersteld na stormschade. De Stad gaat nu een plan opmaken om de volledige voorzijde van de site aan te pakken”, zegt schepen van Sport Franky Demon. Want naast de schutterstoren zijn er aan de voorzijde heel wat elementen verouderd, waardoor ze niet meer voldoende tot hun recht komen.

Volgende punten worden in het ontwerp meegenomen:

• De buitensportvelden (drie tennis- en twee polyvalente basket/voetbalvelden op asfalt) zijn einde levensduur. Een nieuwe invulling met openluchtsportvelden wordt voorzien. Demon denkt eraan om ook een padelterrein te voorzien.
• De bekleding van de schutterstoren (zijkanten) en het dak van de cafetaria zijn dringend aan vernieuwing toe.
• De huidige cafetaria is verouderd en in nood van renovatie. De cafetaria wordt herdacht om beter tegemoet te komen aan de noden van de verschillende gebruikers.
• De inkom van het sportcomplex is te weinig zichtbaar en onduidelijk. Een nieuwe, meer aanwezige inkom is nodig.
• De fietsenstalling dient vernieuwd te worden. Het is wenselijk dat fietsers zo dicht mogelijk bij de sporthal hun fiets kunnen stallen en dat op een kwalitatieve – overdekte- manier kunnen doen.
• De parking dient heraangelegd te worden. De toplaag is versleten en de huidige hoekvorm niet efficiënt.

“Een aantal jaren geleden investeerde de stad al in de renovatie van de binnenkleedkamers en van de sportvloer, in nieuwe buitenkleedkamers en in de aanleg van een kunstgrasveld met veldverlichting (2012)”, geeft Demon mee. “Met de facelift van de overige sportinfrastructuur willen we de Bruggelingen enthousiasmeren om hier te komen sporten”, besluit Demon.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.