Home > Opschudding in Pairi Daiza door boek ‘Gorilla is Moe’ van Brugse Brigitte Minne

Opschudding in Pairi Daiza door boek ‘Gorilla is Moe’ van Brugse Brigitte Minne

Geschreven op 17 juli 2020 om 14:47 door Mario De Wilde

Hoe reageren de gorilla’s in Pairi Daiza als Joris Thys hun portret tekent? De lancering van het jeugdboek ‘Gorilla is moe’ van Brigitte Minne uit Brugge en Joris Thys werd in ieder geval een uniek project in Pairi Daiza. Illustrator Joris Thys tekende deze middag de portretten van de single mannetjesgorilla’s op de ramen van het verblijf.

De bezoekers konden, net zoals Joris en Brigitte, alles te weten over het karakter van de dieren (hebben zij, net als de gorilla in het boek, mensen gemist tijdens de corona-periode?), over de status van het kweekprogramma (Sango, het hoofdpersonage uit het boek, heeft in Berlijn de tijd van zijn leven met drie vrouwtjes waarmee het op amoureus vlak enorm klikt…) en dat allemaal terwijl auteur Brigitte Minne uit het boek voorlas.

‘Gorilla is Moe’ is een heerlijk en kleurrijk (voor)leesverhaal over de vriendschap tussen de dieren in de zoo. Het is een rijk geïllustreerd verhaal over voetbal, dieren en vriendschap. Het verhaal? Gorilla is moe … en slaapt de hele dag. De dieren in de zoo maken zich zorgen en doen alles om hun goede, oude vriend op te vrolijken. Niets helpt. Dan is er een spannende voetbalmatch. Gorilla herleeft tot groot jolijt van zijn vrienden. Het voetbal werkt beter dan de medicijnen die Gorilla krijgt maar de match duurt niet eeuwig. De dieren smeden een plan …

40 blz. * 5+ (voorlezen) / 8+ (zelf lezen) * 30 x 20 cm * €15,95

Brigitte Minne

Brigitte Minne groeide op in Brugge en woont daar na jaren reizen en verhuizen opnieuw. Ze schrijft niet alleen boeken maar werkt ook mee aan tijdschriften, tv-programma’s en films. Ze won al heel veel prijzen, zowel in binnen- als buitenland. Ze is een grote fan van mensapen en reisde al de wereld af om deze dieren te ontmoeten. www.brigitteminne.be

Joris Thys

Joris Thys groeide op in Kruibeke, maar woont nu in Gent, waar hij ook gestudeerd heeft.
Hij volgde de opleiding Digitale en grafische media aan de Arteveldehogeschool
en daarna Grafisch ontwerp, met de optie Illustratie aan het KASK. Ondertussen geeft Joris Thys zelf les op de Arteveldehogeschool. Naast lesgeven werkt hij als graficus en illustrator. Hij is erg blij met deze combinatie, die voor veel en afwisselend werk zorgt.
www.joristhys.be

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.