Home > Oproep orgaandonatie kende grote bijval in Brugge

Oproep orgaandonatie kende grote bijval in Brugge

Geschreven op 24 september 2018 om 12:43 door Mario De Wilde

Afgelopen dinsdagavond werd op VTM de eerste aflevering uitgezonden van Make Belgium Great Again. Dit televisieprogramma heeft als doel ons land wat beter te maken.

Tijdens deze aflevering werd een oproep gelanceerd om je te registreren als orgaandonor. Stad Brugge ondersteunde deze oproep en stelde hiervoor zondagochtend het Huis van de Bruggeling uitzonderlijk open. De oproep viel niet in dovemansoren. Zondagochtend kwamen maar liefst 117 mensen zich registreren als donor. Sinds de uitzending van het televisieprogramma staat de teller al op 148 registraties.

Burgemeester Renaat Landuyt: “Het doet me veel plezier dat de Bruggeling gehoor heeft gegeven aan de oproep. Het is een kleine moeite, maar het heeft zoveel positieve gevolgen. Wie een nieuw orgaan nodig heeft, moet er vaak lang op wachten. Door deze registraties kan de wachttijd hopelijk ingekort worden. Ik hoop dat de komende maanden nog heel wat mensen zich zullen laten registreren, ofwel online ofwel in het Huis van de Bruggeling.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.