Home > Oproep aan inwoners: verrijk jij mee de kijk op Brugge? Iedereen wint.

Oproep aan inwoners: verrijk jij mee de kijk op Brugge? Iedereen wint.

Geschreven op 17 september 2020 om 18:32 door Mario De Wilde

Musea Brugge, Openbare Bibliotheek en Stadsarchief Brugge zetten de komende maanden duizenden oude onbeschreven afbeeldingen met Brugse gezichten online op de website www.verrijkdekijkopbrugge.be. Om ze te beschrijven, doen ze graag een beroep op het publiek.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Brugge mag dan wereldberoemd zijn, er zijn nog heel wat minder bekende, maar daarom niet minder interessante historische plekjes. We roepen Bruggelingen, Bruggeliefhebbers of liefhebbers van erfgoed en geschiedenis op om ons te helpen om meer te weten te komen over die minder bekende stukjes Brugs erfgoed. Samen weten we immers meer dan alleen. Ga naar www.verrijkdekijkopbrugge.be en misschien zit jouw huis, straat of buurt er wel tussen.”

Hoe kan men meehelpen?

Iedereen kan zich registreren op verrijkdekijkopbrugge.be om aan de slag te gaan. De beschrijving van de afbeeldingen is leuk en eenvoudig. De afbeeldingen worden in willekeurige volgorde aangeboden. Via enkele heldere invulvelden maakt men beschrijvingen. Liever een andere afbeelding? Ga dan gewoon even verder. Achteraf kan men de beschrijvingen nog aanpassen. Uiteindelijk komt alles, na controle door professionele registrators, voor het grote publiek ter beschikking op Erfgoedbrugge.be. Op 26 september is een startdag gepland (zie hieronder).

De afbeeldingen zijn gemaakt van verschillende types documenten: foto’s, lithografieën, aquarellen, schetsen, postkaarten, tekeningen, vlaggenontwerpen … De Openbare Bibliotheek brengt onder meer stadsgezichten uit haar rijke Brugensia collectie (waaronder lithografisch werk van Buffa, Daveluy, Gailliard en Petyt), diapositieven uit het Fonds Stalpaert en modellenboeken van de Brugse drukker Vande Vyvere-Petyt. Het Stadsarchief stelt nieuw materiaal van de Brugse drukker Louis Bauweraerts ter beschikking en put uit de collectie van de bekende verzamelaar Guillaume Michiels. Musea Brugge toont onder meer werk van drukker Auguste Ancot en kunstenaars Emile Rommelaere, Flori Van Acker, Edmond van Hove en André Vlaanderen.

Startdag, 26 september 2020, 10.00 uur, Theaterzaal Biekorf

Musea Brugge, Openbare Bibliotheek en Stadsarchief Brugge organiseren een infosessie op zaterdag 26 september om 10.00 uur in de Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, Brugge. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Elke deelnemer krijgt een leuke verrassing. Inschrijven kan via www.verrijkdekijkopbrugge.be

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.