Home > Opnieuw zwaar verkeersongeval op kruispunt Roeselarestraat-Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle

Opnieuw zwaar verkeersongeval op kruispunt Roeselarestraat-Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 5 juni 2023 om 08:38 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag omstreeks 19.00u gebeurde op het kruispunt Roeselarestraat – Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle opnieuw een zwaar verkeersongeval, op zondag 14 mei kwamen op datzelfde kruispunt ook al twee motorrijders met elkaar in botsing en werd één motorrijder zwaargewond afgevoerd.
Ondanks de wegversmalling, de verkeersdrempels en het Stop verkeersbord in de Roeselarestraat net voor het kruispunt met de Zonnebekestraat, blijven er ongevallen gebeuren op het beruchte kruispunt.
Zaterdagavond liep het opnieuw fout. Een Nissan Qashqai en een Volvo V60 kwamen met elkaar in botsing toen één van de voertuigen de Zonnebekestraat wou oprijden. De klap was zo hevig dat het motorblok van de Nissan Qashqai gedeeltelijk werd ingedrukt. Beide wagens belandden aan de overkant van de Zonnebekestraat aan het begin van een maisveld.
Gewonden
De Brandweer Zonnebeke kwam ter plaatse samen met drie ziekenwagens en een MUG-team. De 58-jarige bestuurster van de Nissan was er het ergst aan toe en werd door Brandweer Westhoek uit haar voertuig bevrijd. In de Volvo V60, waarin een gezin met drie kleine kinderen zat, werden de moeder en één van de kinderen lichtgewond afgevoerd.
Maatregelen
Het gemeentebestuur van Langemark is zich bewust van van de gevaarlijke situatie ter hoogte van het kruispunt en bekijkt of er bij de vernieuwing van het fietspad langs de Zonnebekestraat extra maatregelen kunnen worden genomen om dit kruispunt veiliger te maken. Deze werken zullen ten vroegste eind volgend jaar starten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.