Home > Opnieuw watersportlessen op Lakeside en Surfers Paradise in Knokke-Heist

Opnieuw watersportlessen op Lakeside en Surfers Paradise in Knokke-Heist

Geschreven op 18 mei 2020 om 15:23 door Mario De Wilde

Vanaf vandaag mogen ook de watersportlessen weer van start gaan. En daar zijn ze bij Surfers Paradise alvast heel blij mee. Er werd immers, zoals elke winter, weer flink geïnvesteerd in nieuw sportmateriaal, dat al sedert de paasvakantie ligt te wachten op gemotiveerde gebruikers.
Meer tijd om te watersporten
Frank Vanleenhove: “We merkten in de voorbije 2 weken dat er veel tijd was om te komen watersporten, temeer daar er bijna iedere dag een flinke noordoostenwind stond. De vele wind- en kitesurfers konden dus naar hartenlust hun favoriete sporten komen beoefenen. Ook de golfsurfers konden vol aan de slag want bijna elke dag stonden er ook surfbare golven. Het was aan de opkomst duidelijk te zien dat vele watersporters, en dan vooral jongeren, meer tijd hadden dan anders” vertelt Frank.
Veel nieuwe leden
“We kregen ook veel dankbaarheid omdat we open waren en voor de veiligheid zorgden en service boden, terwijl het clubhouse met horecagedeelte dicht moest blijven. Vooral ouders waren tevreden dat hun kroost opnieuw het ruime sop kon kiezen. Er kwamen zich dan ook veel nieuwe leden aanmelden vanwege dit mooie gebaar. Daarenboven blijven al die watersporters sowieso al op respectabele afstand van elkaar…Neem nu kitesurfers, hun lijnen zijn 25 meter lang dus komen die echt niet in elkaars nabijheid ” legt Vanleenhove uit.
Watersportlessen
“We werden ook overstelpt met aanvragen voor lessen. Logisch eigenlijk, want het betreft buitensporten waarbij de lessen toch meestal privé gegeven worden. Wij voorzien vanaf maandag dus weer privé kitelessen, surflessen, boogieboardlessen, suplessen, windsurflessen en nieuw voor dit jaar: ook e-foil lessen. In principe heb je niets nodig en wordt alles voorzien.
Heb je de sport éénmaal onder de knie, kan je bij ons ook alle materiaal verder huren om je te vervolmaken. De dagen dat het voor sommige sporten moeilijk is om les te geven op zee, dan wijken we uit naar het Duinenwatermeer bij Lakeside Paradise” gaat Frank verder.
Strikte naleving van coronamaatregelen
“Op zowel Surfers als Lakeside Paradise nemen we alle coronamaatregelen in acht. De kleedkamers en binnendouches blijven gesloten, de toiletten mogen gebruikt worden en worden telkens ontsmet, evenals het gebruikte materiaal. Zowel de instructeurs als het personeel dragen mondmaskers en we voorzien gel om de handen te wassen. Op de grond staan richtlijnen die de social distance moeten waarborgen. Als iedereen zich aan de regels houdt kan dit aardig lukken. Grappige taferelen zijn het in feite, wanneer bepaalde mensen zich buiten omkleden en zich discreet in hun surfpak moeten wurmen… Ik geloof ook nog altijd in het feit dat zeewater ontsmettend werkt en dat corona niet kan zwemmen…” knipoogt Frank schalks.
Voor alle boekingen en reservaties: T 050 61 59 60, online boekingen via info@surfersparadise.be

Surfers Paradise is elke dag geopend vanaf 14 uur (tenzij uitzonderlijke condities) tot iedereen van het water is.
Via de webcam met streaming image van strand en zee is er tevens dagelijks een update welke sporten mogelijk zijn: www.surfersparadise.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.