Home > Opnieuw prikkelend theater op 15 augustus met Diksmuidse Markt op stelten XL

Opnieuw prikkelend theater op 15 augustus met Diksmuidse Markt op stelten XL

Geschreven op 29 juli 2021 om 09:27 door Mario De Wilde

Na een jaartje coronapauze zijn ze in Diksmuide blij dat we op 15 augustus terug theater naar onze stad kunnen brengen. Al zetten we dit jaar niet het park, maar wel onze Grote Markt en bij uitbreiding het hele centrum op stelten. Dit programma wordt gebundeld met dat van Zomeren op de markt. We starten om 11 uur met een kioskconcert. Op de Grote Markt geniet je ook van lokaal lekkers dankzij onze streekproducenten.

Verschillende locaties

Door de coronamaatregelen blijven we op veilig spelen en kiezen we ervoor om de artiesten niet allemaal te centraliseren in het park. Door diverse pleinen op te fleuren met theater spreiden we het publiek en kan alles op een veilige manier verlopen. Het park laten we dit jaar achterwege omdat we willen vermijden dat de bezoekers de drukke weg moeten dwarsen. Alle locaties bevinden zich op wandelafstand in rustige straten.

Een gevulde dag vol plezier

Het programma van Markt op Stelten XL brengt voor iedereen wel iets. We starten de dag met een streepje muziek aan de kiosk om 11 uur. Ondertussen zal je neus de geuren van heerlijke gerechten beginnen opvangen en je maag doen knorren, want om 12 uur start het foodtruckfestival met lokale producenten. Daarna ben je helemaal klaar voor een namiddagje vol theater en plezier. De vele terrasjes in het centrum zijn perfect voor een rustpauze tussenin of achteraf!

Grote Markt

Saxilicious – kioskconcert om 11 uur

Een saxofoonkwartet met ritmische drumondersteuning brengt klassiek, jazz, folk en hedendaagse popmuziek.

Peek-a-boo – Compagnie Charlie (om 14 en 17 uur)

Peek-a-Boo! is een straattheatervoorstelling voor alle leeftijden. Je krijgt een boksmatch vol kluchtige acrobatie en onweerstaanbare slapstick. (duur voorstelling: 45 min)

Ze Quaffeurz (tussen 13-14 uur en tussen 15-16.30 uur)

Ze Quaffeurz is een knotsgekke 13-koppige band mét danseres. Ze brengen je dé perfecte show: van een mix van meezingers/Vlaamse schlagers over funky rythms tot energieke hedendaagse (pop)muziek.

De Verenigde Staten der Zorgeloosheid – Postkaartproducties (mobiel – tussen 14-18 uur)

Welkom in de Verenigde Staten van Zorgeloosheid! De dames aan de balie pakken jou en je valies met veel liefde en een vleugje humor helemaal in. Ze wegen je emotionele bagage en brengen verlichting voor hoofd, hart én reiskoffer. Na een passage aan deze check-in is elke reiziger helemaal klaar voor een zonnige zomerse trip! Met Boardingpass en al!

Steampunk-art on Tour (tussen 14-18 uur)

Het recycleren van afval van onze industriële samenleving is de inspiratie voor zijn kunst. Alle sculpturen zijn volledig met de hand gemaakt van gerecycleerd schroot zoals metaal, koper, messing en staal. Hij maakt kunst met allerlei technologieën en technieken om het ontwerp te verzachten ondanks de ruwheid en robuuste eigenschappen van het materiaal zelf. Kunst met een respectvolle sfeer en soms een grappige of zelfs cynische kijk op de werkelijkheid.

Foodtruckfestival met Diksmuidse foodtruckers en producenten (12-19 uur)

Onze streekproducenten verwennen je met heel wat lekkers op onze food-court. Kom met de hele familie genieten van een gezellig hapje of drankje te midden van animatie en cultuur.

Huifkartocht (tussen 14-17 uur)

Net zoals iedere zondag in de zomervakantie kun je ook op 15 augustus genieten van een gratis huifkartochtje. We komen op adem op het hoefgetrappel van het echte Belgische trekpaard vol nostalgie, kracht, passie en schoonheid. Terwijl Chris van Huifkar Diksmuide ons laat genieten van al de pracht dat Diksmuide ons te bieden heeft. Er is een rit elk half uur, laatste rit om 16.30 uur. Inschrijven is verplicht, max. 10 personen per rit. Een mondmasker dragen is verplicht. Inschrijven kan via toerisme@diksmuide.be of 051 79 30 50 met vermelding van het aantal personen en je gsm-nummer. De dag zelf zijn er ook nog tickets verkrijgbaar, maar op = op.

Binnentuin begijnhof:

Turista – Pot-au-feu théâtre (om 15 en 16.30 uur)

In deze voorstelling reis je naar een wereld vol humor en poëzie. Deze man zal het onmogelijke proberen: alleen reizen, zonder hulp, zonder bemiddeling, zonder verzekering … Door middel van een levendig en uitzinnig reisdagboek vertrekt deze toerist, onverschrokken en gepassioneerd, naar de vier hoeken van de planeet om de wereld anders te ontdekken.
Deze globetrotterclown neemt ons mee in zijn grappig en poëtisch universum, langs stereotypen en platgeslagen humor. (duur voorstelling: 30 min)

Vismarkt

Pjair  – Puurlain (om 14, 15.30 en 17 uur)

Pjair wandelt zijn hemelse dagen op veel te grote schoenen, écht v-e-e-el te groot. Uit deze schoenen, die ook zijn tuin en zolder zijn, pluk je met het grootste gemak een boeketje bloemen. Of je vindt er een hoed en een vlindernetje, zodat er iemand zich kan kleden en met de clown mee kan gaan. Mee op jacht. Om dan samen in de lucht en in de wolken te turen … . De stille clown ‘Pjair’ brengt een ode aan de verbeelding tijdens de jacht op één moment van pure fantasie, de jacht op een beetje ‘oergeluk’.

Hof ter Bloemmolens

Deur op zee – Compagnie Fietswolven (om 14, 15.30 en 17 uur)

Op zee dobbert een deur.

Geen land in zicht.

Een vlot met slechts één opvarende.

Hoewel…

Daar wordt op de deur geklopt.

Het vaartuig blijkt nog andere bewoners te tellen.

Een brute bokser. Een verwaande koning.

Een stoere meid. Een drijvend koninkrijk.

(duur voorstelling: 25 min)

De Machienerie – L’imaginarium du Capitein Gustav II  (tussen 13.30 en 17.30 uur)

Capitein Gustav en zijn bemanning bevoeren de zeven wilde zeeën. Op hun prachtige reizen zagen zij wonderlijke zeewezens, woeste golven en verre vreemde landen. Samen met zijn onverschrokken zeelui stapt hij nu in een nieuw avontuur. ​Alle verhalen die de zeelui verzamelden, krijgen vorm in onze prachtige carrousel ‘L’imaginarium du Capitein Gustav II’. Kruip mee aan boord en maak je klaar voor een wonderlijke reis!

Italiëplein

DDF Crew – Planet Jump Rope – (om 14.30, 16 en 17.30 uur)

Spectaculaire ropeskippingshow, voor jong en oud. DDF Crew heeft in 2012 het tv-programma ‘Holland’s Got Talent’ gewonnen.

Kerkplein

De tijdhandelaar – Lappie Lapstock (mobiel – tussen 14-18 uur)

Madame Pendule trekt met haar kar vol met wekkers rond van stad naar stad. Zij voorziet je van extra tijd om onvervulde voornemens toch nog een kans te geven. Ze draait graag aan je tijdwekker, om zo snel mogelijk een nieuwe start te maken. Zij heeft ook een oplossing voor dat bezoekje aan je schoonmoeder waar je altijd tegenop ziet, de antirimpelcrème die zijn werk niet meer doet en het huiswerk dat je vergeten bent… Natuurlijk moet je zuinig omgaan met de gegeven tijd. Madame Pendule zal je dan eerst ook een aantal bijzondere vragen stellen voordat zij aan de wekker draait…

Laatste dag pop-upkajak- en pedaloverhuur (vertrek tussen 13-16 uur)

Zondag 15 augustus is de laatste dag van het pop-upkajakverhuur bij de Drie Mussen (Diksmuide) en pop-upbar Barisdam (Zarren – Werken) voor een traject van 3,5 km, 7 km of 14 km door de Handzamevallei. We voorzien enkel tweepersoonskajaks.

7 euro p.p. | heen-en-terug of enkel traject (met pendeldienst)
Inschrijven via deze link: https://www.bezoekdiksmuide.be/reservatiekajak of telefonisch via 051 79 30 50.

Wie liever de benen in plaats van de armen gebruikt om vooruit te geraken kan ook genieten van de pedalo’s. We hebben 3 pedalo’s voor vier personen (2 volwassenen en 2 kinderen). Starten kan om 13 of om 15 uur voor een tochtje van maximum twee uur.

€ 7 p.p., reserveren aangeraden: toerisme@diksmuide.be of 051 79 30 50. Betalen kan vooraf bij de dienst toerisme.

Het hele zomerse programma vind je op www.bezoekdiksmuide.be

Foto stormopkomst.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.