Home > Opnieuw beroep tegen aanleg kunstgras voetbalveld in Keiem

Opnieuw beroep tegen aanleg kunstgras voetbalveld in Keiem

Geschreven op 16 juli 2021 om 11:18 door Mario De Wilde

Het Vlaams Departement Omgeving heeft opnieuw beroep aangetekend tegen de tijdelijke vergunning voor een nieuw kunstgras voetbalveld op het huidige terrein van Sporting Keiem. Het stadsbestuur herwerkte het dossier na eerder beroep vorig jaar, maar het Vlaams Departement Omgeving blijft dus bij haar standpunt. Het stadsbestuur besloot na het beroep van het Departement Omgeving vorig jaar de beslissing van de provinciale deputatie niet af wachten en de aanvraag in te trekken. Het bereidde wel een nieuw dossier voor. Samen met een studiebureau herwerkte het stadsbestuur de aanvraag, met een ruimere argumentatie.

Het college van burgemeester en schepenen leverde op 1 juni 2021 een vergunning van vijf jaar af voor de aanleg van het kunstgrasterrein langs de Tervaetestraat. Het Vlaams Departement Omgeving gaat echter, net als een jaar geleden, in beroep en geeft aan dat er geen wettelijke vergunningsbasis is voor het kunstgrasveld. Het Departement heeft twijfels over de tijdelijkheid van de vergunning.

Provinciale deputatie aan zet
Het is nu aan de provinciale deputatie om tegen het einde van het jaar te beslissen of ze het beroep van het Departement Omgeving volgt of niet. Het stadsbestuur zal het dossier echter verdedigen en wil zo alsnog zijn slag thuishalen om toch een kunstgrasveld te realiseren voor het druk bezette terrein.

Verhuis
Het stadsbestuur ging samen met een studiebureau wel al aan de slag om het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) te hertekenen en binnen een aantal jaar een nieuwe sportsite te realiseren op De Warande, op de hoek van de Keiemdorpstraat en de Oostendestraat. Dan kan het voetbalveld van de Tervaetestraat naar deze locatie verhuizen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.