Home > Oplevering nieuwe wegenis Businesspark Tintersweghe Blankenberge

Oplevering nieuwe wegenis Businesspark Tintersweghe Blankenberge

Geschreven op 14 juli 2021 om 09:09 door Mario De Wilde

Bijna precies één jaar geleden werd bekendgemaakt dat Hexagon het project Tintersweghe in Blankenberge ging ontwikkelingen. Begin dit jaar werden de eerste KMO-units opgeleverd en konden de ondernemers er hun intrek innemen. Vandaag staat de oplevering van de private en algemene wegenis op de planning. De KMO-units van Businesspark Tintersweghe waren in een mum van tijd uitverkocht. Met momenteel nog 2 kantoren te koop, bruist de site van bedrijvigheid. Na een half jaar ondernemen
op Tintersweghe, vormen de plaatselijke ondernemers een sterke community waarin ze hun eigen netwerk kunnen verruimen.
Aandacht voor groen
Hexagon maakte de belofte om te werken dichtbij de natuur. Deze werd gerealiseerd door de oever van de Sint-Jansader langs de noordkant volledig te heraanleggen en te integreren in de openbare groenzone. Ook werden twee gemeenschappelijke lunchplekken voorzien door middel van picknickbanken die uitzicht bieden op de Uitkerkse Polder.
Veilige circulatie
Dat het project tot één van de grootste van de stad hoort, werd bewezen met volgende cijfers: een totaaloppervlakte van 17.000 m², waarvan 5.900 m² gebouwen, 7.500 m² aan verharding en openbare wegenis en 3.600 m² groene zones. Na de oplevering van de units begin dit jaar, wordt dus nu de openbare wegenis opgeleverd. Deze nieuwe straat krijgt de naam “Steenovenstraat” en zorgt voor een veilige circulatie binnen en buiten het bedrijvenpark. Alsook werden aanpassingen gedaan ter hoogte van de Brugse Steenweg om ten alle tijde veilig verkeer voorop te zetten. Biodiversiteit en hernieuwbare energie Hexagon investeert op al zijn sites in duurzame initiatieven die de biodiversiteit in de streek terug in balans brengen. Zo werd het bedrijvenpark onder handen genomen door een bedrijf die aan ecologische totaalinrichting doet. Er werd een insectenhotel geplaatst, verschillende nestkastjes (voor vogels, egels en hemelijnen) en een imposanten faunapaal. Met deze constructies geeft Hexagon een stukje natuur terug zodat alles verder kan groeien en bloeien. Alsook zijn de kantoren voorzien van warming en koeling op basis van hernieuwbare energie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.