Home > Opleidingen transport en logistiek boomen in Zeebrugge

Opleidingen transport en logistiek boomen in Zeebrugge

Geschreven op 18 augustus 2022 om 12:16 door Mario De Wilde

VTI Zeebrugge, het vroegere Maria Duin instituut, is al lang gekend als de grootste truckersschool van Vlaanderen, en de opleiding vrachtwagenchauffeur blijft maar verder groeien. Het Sociaal Fonds voor logistiek en transport ondersteunt deze groei door op 1 september een nieuwe zesde vrachtwagen ter beschikking te stellen. Immers de nood aan goed geschoolde vrachtwagenchauffeurs is zeer groot. Daarnaast starten er op 1 september twee extra fulltime instructeurs. Maar zelfs met deze extra investeringen is de opleiding, twee weken voor de start van het nieuwe schooljaar, opnieuw volzet en komen geïnteresseerden terecht op een wachtlijst. Opmerkelijke trend van de laatste 2 jaar: meer en meer meisjes kiezen voor de opleiding vrachtwagenchauffeur.

Vorig jaar startte VTI Zeebrugge met een nieuwe opleiding in de tweede graad: Organisatie en Logistiek, hierbij werd in samenspraak met de havenbedrijven volop de kaart getrokken van havenlogistiek. Zo gaan leerlingen reeds vanaf het derde jaar op werkbezoek bij verschillende grote logistieke havenbedrijven zoals Bridgestone en ECS, waardoor de opleiding vanaf de start heel praktijkgericht is. Leerlingen maken op die manier kennis met de goederenstroom in en rond de haven. In ons eigen praktijkmagazijn leren de leerlingen diverse goederen ontvangen of klaarmaken voor verzending of transport. De leerlingen doen niet alleen ervaring op met een transpallet maar behalen zo ook op het einde van de tweede graad hun certificaat van heftruckchauffeur. De opleiding wordt zowel door jongens als meisjes gekozen en amper 1 jaar na de start is deze nieuwe opleiding zo succesvol dat ook hier met een wachtlijst moet gewerkt worden.

VTI Zeebrugge wordt zo nog meer een partner voor de haven in Zeebrugge en versterkt hiermee zijn profiel als havenschool gespecialiseerd in transport, logistiek, techniek, maintenance en welzijn.

1 reactie

Georges Devinck
Geschreven op 2022-08-18 15:22:43
Na jaren van opgang en bloei, kwamen jaren van verval, dat de school die revival en die havenbinding herstelt en verder uitbouwt met havengerichte en vooral logistieke opleidingen is deugddoend, voor de school, de leerlingen en de havenbedrijven, proficiat aan de directie en de leerkrachten voor jullie visie en inzet

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.