Home > Opleiding toerisme VIVES Brugge betaalt loon kleuterleidsters in Sri Lanka als CO²-compensatie

Opleiding toerisme VIVES Brugge betaalt loon kleuterleidsters in Sri Lanka als CO²-compensatie

Geschreven op 9 februari 2023 om 07:52 door Mario De Wilde

Afgelopen maandag brachten de laatstejaarsstudenten van de opleiding toerisme en recreatiemanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge een bezoek aan het kleuterschooltje van Galagoda in Sri Lanka. Dat deden ze in het kader van hun studiereis naar Sri Lanka, dat de inkomsten van het toerisme momenteel broodnodig heeft. Het ROC (Reis- en Opleidingscentrum) uit Gent stichtte dit schooltje na de tsunami van 2004. De VIVES-groep werd bijzonder hartelijk verwelkomd: de kindjes zongen liedjes en deden dansjes waarvoor ze wekenlang geoefend hadden. Ook heel wat mensen uit het dorp kwamen hen begroeten.

De studenten kwamen niet met lege handen: het bedrag voor de CO²-compensatie van hun vluchten, hebben ze aan het schooltje geschonken. Daarmee kan het loon van twee kleuterleidsters een jaar lang worden betaald. Daarnaast hadden ze ook heel wat geschenkjes voor de kleuters mee: knuffels, kleurpotloden, kleurboeken, speelgoed … De studenten konden hun pakketje hoogstpersoonlijk aan de kindjes geven, iets waarmee de kleutertjes enorm blij waren. En hetzelfde kon worden gezegd van de studenten. Het gaf hen een enorm goed gevoel. Het afscheid was dan ook heel emotioneel. Nadat ze nog wat met de kindjes op het speelpleintje hadden gespeeld, zijn ze uiteindelijk, weliswaar met veel vertraging maar met een enorme ervaring rijker, naar de volgende bestemming vertrokken. De studenten ervaarden dit bezoek unaniem als een van de hoogtepunten van deze studiereis, waarin duurzaamheid centraal stond.

Hogeschool VIVES 

Hogeschool VIVES telt ruim 1 250 personeelsleden en 17 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in vijf steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, en Torhout. Meer info: www.vives.be.

2 reacties

Karel Peeters
Geschreven op 2023-02-10 12:35:13
Dank u wel, vives! Het hart op de juiste plaats. Reeds vanaf december 2005 draait "onze" school op de vrijwillige bijdragen van goede zielen, zoals jullie. Reeds meer dan 900 kleuters hebben sindsdien onderwijs genoten, dagelijks een voedzame maaltijd gehad, schoolgerief en uniformpjes. Uw initiatief steunt ons enorm om dit werk verder te zetten. Dank u wel! Karel Peeters, afgev. bestuurder vzw ROC - Gent
Steyaert Robert
Geschreven op 2023-02-09 20:47:26
Schitterend initiatief. Een welgekomen gift voor de mensen terplaatse, en voor onze mensen een bewijs dat hun inspanning vruchten afwerpt.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.