Home > Opleiding sportmanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge wint Athlete Friendly Education Award

Opleiding sportmanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge wint Athlete Friendly Education Award

Geschreven op 10 juni 2023 om 07:43 door Mario De Wilde

VIVES zet in op ondersteuning van topsporters om een combinatie tussen studeren en beoefenen van topsport mogelijk en haalbaar te maken. Dat de Athlete Friendly Education-Award 2023 nu wordt uitgereikt door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) aan VIVES is een kers op de taart voor alle inspanningen die hiervoor gedaan worden. Dat geldt zowel voor dag- als afstandsonderwijs.

Het (BOIC) huldigt in 2023 opnieuw een initiatief van een hoger onderwijsinstelling die atleetvriendelijk onderwijs (= ‘athlete friendly education (AFE)’) in België promoot. Op die manier wil het BOIC jonge topsporters ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.

Naast de verdienste van studie- en trajectbegeleiders die bereid en bereikbaar zijn om een individueel studietraject uit te kienen en in te plannen, vormt ook het engagement van de vakdocenten een belangrijke schakel in een mogelijk succesverhaal. Deze extra inspanning aan de figuurlijke zijlijn is onzichtbaar maar van heel grote waarde voor de VIVES-topsporters.

VIVES werd tijdens de Algemene Vergadering van het BOIC met de gepaste erkenning officieel benoemd als winnaar van de AFE-Award 2023 en kreeg de AFE-Award overhandigd tijdens een officieel fotomoment. Tenslotte mag de winnaar van de AFE-Award het exclusieve AFE-Award logo gebruiken op specifieke communicatie over dit initiatief om zo de atleetvriendelijke omgeving verder te promoten.

Hogeschool VIVES 

Hogeschool VIVES telt 1 500 personeelsleden en 17 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, technology, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in vijf steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, en Torhout. Meer info: www.vives.be.

Foto: Tania Corbanie (midden) van VIVES mocht fier de award ontvangen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.