Home > Openluchtbad Abdijkaai blijft 2 weken langer open (i.p.v. Lagaeplein Heule) 

Openluchtbad Abdijkaai blijft 2 weken langer open (i.p.v. Lagaeplein Heule) 

Geschreven op 25 augustus 2020 om 16:59 door Mario De Wilde

Stad Kortrijk en LAGO hebben de beslissing genomen om het openluchtzwembad aan de Abdijkaai twee weken langer dan voorzien open te houden. Op die manier kunnen de zwemliefhebbers nog iets langer genieten van het unieke zwembad. Het zwembad van Heule opent voor het publiek vanaf half september.

Openluchtbad sluit op 13 september
Normaal zou het openluchtzwembad van Kortrijk de deuren sluiten op 31 augustus zoals andere jaren. Dit jaar heeft de uitbater LAGO op vraag van de stad ingestemd om het zwembad nog twee weken langer uit te baten. Het zwembad blijft open tot en met zondag 13 september.

Openluchtbad Abdijkaai – open van 1 t.e.m. 13 september 

Zoals de voorbije jaren bleef het zwembad in Heule gesloten tijdens de zomermaanden. Het zwembad zal nu nog twee weken langer gesloten blijven voor het grote publiek. De scholen zijn wel welkom vanaf 1 september. Het is operationeel niet mogelijk om de 3 zwembaden tegelijk open te houden. Dit zou ten koste gaan van de veiligheid van de zwemmers. De zwemlessen die door Sport Kortrijk worden aangeboden, worden tijdelijk verplaatst naar LAGO Kortrijk Weide.

Zwembad Lagaeplein Heule – open vanaf 14 september

Arne Vandendriessche, schepen van Sport: “Het openluchtbad blijft nog twee weken langer open op mijn vraag. Wat betreft het Lagaeplein werd voor de lessen van Sport Kortrijk en de scholen een oplossing gevonden. Ik wil LAGO bedanken om dit mogelijk te maken. Het open zwembad moest tijdens de vakantie ook exact twee weken sluiten doordat het zwembad leegliep. Door de verlenging krijgen abonnementhouders nu toch waar voor hun geld en hebben ze even lang de kans om te zwemmen aan de Abdijkaai. Ook voor de uitbaters van het sportcafé in Heule die tijdelijk de cafetaria van het open zwembad openhouden is dit goed nieuws. Ze kunnen nog enkele weken langer de bezoekers voorzien van een hapje en een drankje. Nu enkel hopen dat de weersvooruitzichten wat verbeteren.”

Elewin Werbrouck, centrummanager LAGO Kortrijk Weide: “Het was een speciale zomer voor iedereen. We hebben heel wat zaken anders aangepakt om iedereen veilig te laten zwemmen in al onze baden. Met deze nieuwe regeling voor openluchtbad Abdijkaai hopen we dat de bezoekers nog wat extra kunnen genieten van sport- en waterplezier in het vertrouwde openluchtbad. Bij regenweer verwelkomen onze redders jullie elke dag in LAGO Kortrijk Weide in een tropisch klimaat en vanaf 14 september in zwembad Lagaeplein. Reserveer tijdig via de webshop.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.