Home > Opening zomerspeelplaats aan het Stationsplein van Roeselare

Opening zomerspeelplaats aan het Stationsplein van Roeselare

Geschreven op 3 juli 2023 om 06:41 door Mario De Wilde

Zopas was er in Roeselare de opening van de zomerspeelplaats aan het Stationsplein. De zomerspeelplaats bestaat uit een zandbak met meerdere speeltoestellen (27x11m). Deze biedt gratis plezier aan kinderen en is een fijne ontmoetingsplaats voor jong en oud. Dit jaar werd de Zomerspeelplaats op zaterdag 1 juli feestelijk geopend.

Dit jaar is er opnieuw een wedstrijd aan verbonden: ‘win de (zomer)speelplaats. Na de zomer krijgen de toestellen van de Zomerspeelplaats een permanente locatie in Roeselare. Vanaf 1 juli kan elke buurt#vanrsl zich registeren op www.jeugd.roeselare.be/zomerspeelplaats en maken ze kans op een toestel van de Zomerspeelplaats. Is er geen groot speelaanbod in de buurt en is de buurt vragende partij? Waag dan jullie kans op de toestellen van de zomerspeelplaats.

Schepen Matthijs Samyn: “Het is belangrijk om voor kinderen en jongeren tijdens de zomermaanden extra speelimpulsen te creëren in het centrum. Naast de zomerspeelplaats hebben we voor drie extra impulsen gezorgd deze zomer. ”

Daarnaast komt er een speelcontainer op de Grote Markt vanaf 28/6 tot 31/8 en in het Stadspark bij de tijdelijke zomerbar vanaf 16/6 tot 17/9. In de speelcontainers zit spelmateriaal dat door kinderen gratis gebruikt mag worden om er naar hartenlust mee te spelen op het openbaar domein. In de speelcontainer op de Grote Markt wordt een keukentje en een marktkraampje geplaatst, in het stadspark wordt de container gevuld in het thema zon, zee en strand.

Als laatste laat Julie Vercruysse haar talenten de vrije loop. Er komt een bespeelbare grondtekening op de Munt waar kinderen verschillende spelletjes kunnen spelen in het thema voeding.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.