Home > Opening toeristisch seizoen en tegelijk lancering ‘Visit Torhout’

Opening toeristisch seizoen en tegelijk lancering ‘Visit Torhout’

Geschreven op 1 april 2019 om 21:43 door Mario De Wilde

Op maandag 1 april ging in Torhout een nieuw toeristisch seizoen van start. Dat werd naar jaarlijkse traditie feestelijk ingezet met een openingsavond, dit jaar in ons mooie Kasteel Ravenhof. Het Lokaal Bestuur Torhout en Westtoer presenteerden er het programma voor dit jaar, gevolgd door een hapje en een drankje uit eigen streek.
Als het gaat over toerisme in Torhout denkt men vaak meteen aan het Kasteel van Wijnendale, het Museum Torhouts Aardewerk en het mosterdmuseum. Het zijn en blijven Torhoutse toppers, maar toerisme in Torhout is veel meer dan dat. Fietsers en wandelaars bezoeken de Houtlandse hoofdstad het jaar rond voor haar trage en groene wegen. Iedereen vindt er zijn gading op vlak van sport, cultuur en jeugd. En we hoeven je niet te vertellen dat er enthousiast wordt ingezet op een bruisende evenementenkalender en vernieuwende projecten.

Vrijetijdsbesteding en recreatie onder 1 noemer
Torhout werkt actief aan een breed recreatie- en belevingsaanbod met tal van evenementen, tijdelijke tentoonstellingen en pop-ups… Steeds vanuit een sterke samenwerking tussen verschillende stadsdiensten. Onder andere het Vrijetijdshuis, lokale economie, sport, cultuur en jeugd werken actief mee aan dit verhaal. Daarom lanceren we vanaf 1 april Visit Torhout! Een nieuwe noemer (én website) voor vrijetijdsbesteding en recreatie in onze levende stad. Er wordt ingezet op beleving, in de ruime zin van het woord. Van een wandeling door één van de vele groendomeinen met een drankje op de Kinderboerderij, over een streetartfestival waar je ook zelf aan de slag kan, tot een bezoek aan het Ravenhofkasteel waarin je zowel het Torhouts aardewerk als de pop-ups van Santeboetiek ontdekt.
Nieuwe website!
Het vrijetijdsaanbod in Torhout wordt vanaf nu gebundeld op een gloednieuwe website: www.visittorhout.be. Na de recente vernieuwing van de torhout.be, jeugdtorhout.be, en ccdebrouckere.be werd nu dus toerismetorhout.be aangepakt. Ga zeker eens een kijkje nemen en laat ons weten wat je ervan denkt!
Nieuwe brochure!
Heb je graag een brochure met het toeristisch en vrijetijdsaanbod van Torhout? De nieuwe Visit Torhout brochure ligt gratis ter beschikking in het Vrijetijdshuis, het Stadskantoor en in de Kinderboerderij vanaf 1 april. Wil je een handig over¬zicht van alle evenementen? Vergeet dan ook onze poc¬ketkalender niet!

Het Vrijetijdshuis: infopunt voor bewoner en bezoeker
Wie Torhout ten volle wil ontdekken, begint zijn zoektocht best in het Vrijetijdshuis op de Markt. In het oude stadhuis vind je de diensten toerisme, evene¬menten, jeugd, cultuur, erf¬goed en de uitleendienst onder één dak. Je kan er terecht met al je vragen en ideeën.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.