Home > Opening clubhuis ‘Bierhuis aan de Waterkant’ in Ooigem

Opening clubhuis ‘Bierhuis aan de Waterkant’ in Ooigem

Geschreven op 6 juni 2021 om 09:29 door Filip Vanloo

Gisteren werd het clubhuis van de toekomstige jachthaven in Ooigem officieel geopend. Het ‘Bierhuis aan de Waterkant’ is vanaf zaterdag namiddag voor iedereen toegankelijk. Het Bierhuis aan de Waterkant, clubhuis van de Ooigem Yacht Club vzw, gelegen aan het pompstation aan de Drietrapssluis te Ooigem. Het clubhuis is gelegen op de plaats waar zowel de Oude Leie, de Leie en het Kanaal Roeselare-Leie samenkomen.
Niet alleen kan je er als wandelaar of fietser terecht voor een hapje en een drankje, het is een rust- en ontmoetingsplaats geworden voor de fietser/wandelaar, waar ze zullen kunnen genieten van de geneugten des levens: zo staat een uitgekiende selectie van een 60-tal bieren op de kaart. In het weekend kan je er terecht voor een hartige boterham met verse producten van Wielsbeekse handelaars. En op zondag is er gebak voorzien.
Het bierhuis is wekelijks open op donderdag vanaf 17.00 uur, op vrijdag vanaf 16.00 uur en in het weekend vanaf 11.00 uur. Het clubhuis zal ook fungeren als stopplaats voor passanten, voorzien van openbare toiletten.

De bouw van het clubhuis werd gerealiseerd dankzij de steun van het Toeristische Impulsenprogramma van de Provincie West-Vlaanderen. Het project is ook onderdeel van het Europese Interreg V-subsidieproject. Zonder deze steun was de bouw niet mogelijk geweest.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.