Home > Opendeurweekend in gerenoveerd stationsgebouw van Kortemark komt er aan

Opendeurweekend in gerenoveerd stationsgebouw van Kortemark komt er aan

Geschreven op 15 december 2022 om 08:51 door Mario De Wilde

Het grondig vernieuwde stationsgebouw van Kortemark gooit komende vrijdag 16 en zaterdag 17 december de deuren wijd open. Twee dagen lang valt er van alles te beleven en te ontdekken.
De gemeente Kortemark heeft het stationsgebouw sinds 1 juli 2017 voor 25 jaar in concessie. Kortemark bouwt het pand sindsdien uit tot een mobiliteitshub die inwoners, pendelaars en verenigingen verbindt. Mobiliteit, ontmoeting en sociale inclusie staan daarbij centraal.

Voor die ontmoeting en sociale inclusie bouwden het Sociaal Huis, Sint Jan De Deo uit Handzame en Tordale uit Torhout er samen ‘De Stoasje’ uit, een dagbestedingsproject voor mensen met een beperking. Zo wordt, naast het creëren van een ontmoetingsplaats voor inwoners en pendelaars, gratis ondersteuning geboden bij de uitvoering van taken voor verenigingen, scholen, burgers, voorzieningen en de gemeentelijke diensten.
Programma
De voorbije maanden werd het stationsgebouw, met steun van het Europees Project Transmobil, grondig gerenoveerd. Vanaf vrijdag 16 december is het opnieuw toegankelijk voor het grote publiek.

Op vrijdag 16 december, van ’s ochtends vroeg om 6 uur tot ’s avonds om 20.00 uur, en op zaterdag 17 december van 10.00 tot 18.00 uur, kunnen treinreizigers en inwoners de vernieuwde locatie bezoeken en kennismaken met de werking van De Stoasje. Niet alleen is er gratis koffie, thee, chocomelk of soep voor elke bezoeker, je kunt er ook deelnemen aan een kleine zoektocht en misschien een Kortemarkbon in de wacht slepen. Kinderen van de lagere school die een ingekleurde tekening binnenbrengen krijgen een lekkere attentie, er is ook een workshop rond het maken van kerstboommutsjes, badges, sleutelhangers en noem maar op.

Maar er is nog meer: op vrijdag vertelt gids en spoorwegdeskundige Eric Kellens je van 14.00 tot 18.00 uur alles wat je nog niet wist en wel wil weten over het station van Kortemark. Op zaterdag geeft de plaatselijke schaakclub Toren 75 een gratis schaakinitiatie, en dit van 16.00 tot 18.00 uur. Je kunt gewoon langskomen en deelnemen.

Foto: gemeente Kortemark

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.