Home > Open Landbouwdag: komende zondag verwachten vier landbouwbedrijven je in Veurne

Open Landbouwdag: komende zondag verwachten vier landbouwbedrijven je in Veurne

Geschreven op 1 juli 2022 om 10:14 door Mario De Wilde

Kom komende zondag 3 juli tussen 10 en 17 uur enkele van onze lokale landbouwbedrijven ontdekken op de Open Landbouwdag! Je kan er kennismaken met hun activiteiten en producten, genieten van heel wat lokaal lekkers en deelnemen aan de randanimatie. De wagen laten we thuis! Althans, dat doen ze toch in Veurne…

Via een uitgestippelde fietsroute leiden ze je daar langs alle deelnemende bedrijven. Omdat veiligheid primeert, verloopt het parcours via landelijke wegen en worden geen gewestwegen overgestoken. Voor deelnemers die minder mobiel zijn, voorzien ze een treintje dat gedurende de hele dag een pendelservice zal verzorgen. Kom je toch met de wagen, dan is er parking voorzien in de Gouden-Hoofdstraat tussen huisnummer 11 en 13. Vanaf de parking kan je gebruik maken van de pendelservice om elk landbouwbedrijf te bezoeken.
Deelnemende bedrijven

-Wim en Bert van De Bioboeren in de Gouden-Hoofdstraat 7B stellen hun mooi assortiment kraakverse biogroenten en -fruit in hun hoevewinkel voor. Je maakt er kennis met de fruitstruiken en leert er alles over frambozen, bessen, biologische landbouw …

-Bij Groenten & Fruit Roose langs de Zomerweg 8 krijg je een rondleiding door de tunnelserres en kom je alles te weten over het kweken van aardbeien, groenten en fruit. Er wordt een hapje en drankje voorzien terwijl de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven op de go-carts en het springkasteel.

-De Houtemse Vleeshoeve, gelegen langs de Houtemstraat 22, zet de deuren van zijn hoevewinkel wagenwijd open en ook bij dierenarts Els De Visschere kan je een blik achter de schermen werpen. Waag jij je kans op het rodeovarken? We zijn alvast benieuwd wie dit varkentje het beste zal wassen! Ook op deze locatie kan je genieten van een hapje en een drankje.

-Bij Pomanza langs de Presendestraat 18 kom je alles te weten over appeltjes en het maken van appelsap. Je kan er door de boomgaard wandelen en je krijgt er haarfijn uitgelegd hoe de appels worden gekweekt en hoe ze tot het heerlijke appelsap worden geperst. De kindjes kunnen in de weide ravotten en uiteraard kan je een lekker Pomanza-sapje drinken en een hapje proeven.

De fietsroute

Parking Gouden-Hoofdstraat

Verlaat de parking en sla linksaf op de Gouden-Hoofdstraat. Neem de eerste straat links, de Zomerweg. Volg de zomerweg tot aan Hoeve Roose.

Eenmaal Hoeve Roose bezocht, keer je een eindje terug op de Zomerweg. Neem de tweede straat links, de Blauwhuisstraat, volg deze straat tot aan de Gouden-Hoofdstraat. Sla linksaf. Na een eindje verandert deze straat van naam, Houtemstraat. Blijf deze straat enkele kilometers volgen tot aan de Houtemse Vleeshoeve.

Keer een klein stukje terug op de Houtemstraat en neem op het kruispunt links de Landsmanstraat. Volg deze tot aan de Sikkelstraat en sla daar rechtsaf. Blijf de Sikkelstraat een heel eind volgen tot je uitkomt op de Kwadestraat. Sla linksaf en volg het Zwaantje. Het Zwaantje loopt over in de Beauvoordestraat. Volg de Beauvoordestraat tot op het einde. Sla rechtsaf naar de Presendestraat, blijf de Presendestraat volgen tot aan Hoeve Pomanza.

Na bezoek aan Pomanza sla je linksaf en keer je terug op de Presendestraat. Neem de eerste straat links, de Boonakkerstraat. Volg deze gedurende enkele kilometers. Neem de eerste straat links, de Lobbestraat. Sla op het einde van de Lobbestraat rechtsaf op de Molendreef. Volg de Molendreef tot aan de Gouden-Hoofdstraat. Sla rechtsaf. Een beetje verderop vind je aan de linkerkant De Bioboeren.

Sla linksaf en volg de Gouden-Hoofdstraat tot aan de parking.

Vertrek vanuit Bulskamp

Indien je vanuit Veurne vertrekt, fiets je naar Bulskamp. Eens je door Bulskamp dorp bent, volg je de Bulskampstraat. Neem op het einde van de Bulskampstraat links de Presendestraat. Blijf de Presendestraat volgen tot aan Hoeve Pomanza.

Na bezoek aan Pomanza sla je linksaf en keer je terug op de Presendestraat. Neem de eerste straat links, de Boonakkerstraat. Volg deze gedurende enkele kilometers. Neem de eerste straat links, de Lobbestraat. Sla op het einde van de Lobbestraat rechtsaf op de Molendreef. Volg de Molendreef tot aan de Gouden-Hoofdstraat. Sla rechtsaf. Een beetje verderop vind je aan de linkerkant De Bioboeren.

Sla linksaf en volg de Gouden Hoofdstraat. Neem de tweede straat links, de Zomerweg. Volg de zomerweg tot aan Hoeve Roose. Eenmaal Hoeve Roose bezocht, keer je terug op de Zomerweg. Neem de tweede straat links, de Blauwhuisstraat, volg deze straat tot aan de Gouden-Hoofdstraat. Sla linksaf. Na een eindje verandert deze straat van naam, Houtemstraat. Blijf deze straat enkele kilometers volgen tot aan de Houtemse Vleeshoeve.

Keer een klein stukje terug op de Houtemstraat en neem op het kruispunt links de Landsmanstraat. Volg deze tot aan de Sikkelstraat en sla daar rechtsaf. Blijf de Sikkelstraat een heel eind volgen tot je uitkomt op de Kwadestraat. Sla linksaf en volg het Zwaantje. Het Zwaantje loopt over in de Beauvoordestraat. Volg de Beauvoordestraat tot op het einde. Sla linksaf richting de Bulskampstraat. Je bent komt opnieuw terecht in het dorp van Bulskamp. Je kan de fietsroute downloaden via www.veurne.be/open-landbouwdag. Jan Verfaillie, schepen van Landbouw: “Na enkele jaren onderbreking door corona organiseren we opnieuw een open landbouwdag. We brengen de inwoners van Veurne langs diverse bedrijven waar ze kunnen meegenieten van de dagelijkse werkzaamheden. Overal is er mogelijkheid om iets te eten of te drinken.”

Foto: Lore Igodt van Visit Veurne, Lies Demolder (voorzitter Landbouwraad), schepen Jan Verfaillie, Familie Roose links en familie Devroome rechts (Pomanza). De Houtemse Vleeshoeve en De Bioboeren konden niet aanwezig zijn

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.