Home > Opbrengst boekenverkoop bib Ieper voor TEJO en De Lovie (Het Vijverhof)

Opbrengst boekenverkoop bib Ieper voor TEJO en De Lovie (Het Vijverhof)

Geschreven op 13 oktober 2023 om 06:42 door Mario De Wilde

De bibliotheek van Ieper vernieuwt haar collectie voortdurend met een actueel en verfrissend aanbod. Dit betekent dat oude(re) titels plaats moeten maken. Dit jaar organiseerde de bibliotheek tweemaal een boekenverkoop. De boeken, cd’s, dvd’s, tijdschriften, strips en spelmateriaal werden aan een democratische prijs aangeboden om iedereen de kans te geven hun collectie aan te vullen.

Jeugdboekenverkoop in juni

De eerste boekenverkoop vond plaats in juni 2023 met als focus jeugdboeken. TEJO, een organisatie die gratis, professionele en anonieme therapie aanbiedt aan jongeren, stond mee in voor de organisatie van de verkoop. De jeugdboekenverkoop van juni leverde een bedrag van 1.035 euro op voor TEJO.

Grote boekenverkoop in september

In september stond de jaarlijkse grote boekenverkoop van de bibliotheek, traditioneel in het Vleeshuis, op de planning. Naast boeken konden de bezoekers ook snuisteren in strips, cd’s, dvd’s, tijdschriften en spelmateriaal voor zowel jeugd als volwassenen. Ook voor deze verkoop ging de bibliotheek op zoek naar een goed doel. De Lovie vzw – Het Vijverhof ontving, dankzij hun hulp tijdens de verkoop, een bedrag van 3.289,75 euro.

“De bibliotheek probeert steeds een goed doel uit Ieper en omgeving te betrekken bij de verkoop. Veel organisaties kunnen een extra duwtje in de rug gebruiken. Zo steunde de bib eerder al onder andere Hedera (2020), Tegoare (2021) en Natuurpunt (2022) met de opbrengst van een boekenverkoop”, aldus Valentijn Despeghel, schepen voor Cultuur

Op de foto v.l.n.r.: schepen Valentijn Despeghel, Alexander Declercq (Bibliotheek Ieper), Jan Lamoot (De Lovie), Joachim Decoene (De Lovie), Jonas Debleu (De Lovie), Delphine Caesteker (De Lovie), Kris Lazeure (TEJO Ieper) en Noella Vermeersch (TEJO Ieper)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.