Home > Op zondag 19 juni kunnen Brugse yoga-liefhebbers de zonnegroet doen in de tuinen van de Sint-Godelieveabdij

Op zondag 19 juni kunnen Brugse yoga-liefhebbers de zonnegroet doen in de tuinen van de Sint-Godelieveabdij

Geschreven op 25 mei 2022 om 09:09 door Mario De Wilde

Naar ondertussen jaarlijkse traditie organiseert de Stad Brugge op zondag 19 juni de Internationale Yogadag. Na twee digitale jaren, kan het dit jaar terug fysiek en nog wel op een unieke locatie in het centrum van de stad, de tuinen van de Sint-Godelieveabdij. In samenwerking met 9 Brugse yoga-aanbieders, namelijk Yoga met Joke, Yoga Aura Aha, Frederic Vanderschaeghe, Yoga met Karel, Linda Verplancke, Yogaschool TRIKON, Jochen Snick, Yoga Nirmla, Esthetiek en Energie5, brengt de Stad de internationale Yogadag twee dagen vroeger dan de rest van de wereld naar zijn burgers. “We doen yogadag bewust op een zondag in het weekend en niet op een weekdag”, zegt schepen van sport Franky Demon. “Een zondag is de ideale dag om tot rust te komen en te ontspannen en je lichaam in balans te brengen.”

21 juni, de langste dag van het jaar, werd enkele jaren geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Yogadag. “Vanuit de Stad spelen we daar op in door het rustgevende aspect van yoga te combineren met de pracht en stilte van een groene omgeving”, vervolgt Demon. “Dit jaar gaat de yogadag door op een wel heel unieke locatie, namelijk in de tuinen van de Sint-Godelieveabdij. De groene omgeving en de stilte midden in de stad maken dit de ideale locatie om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en helemaal zen te worden.”

Deelname is volledig gratis maar je dient wel vooraf in te schrijven. De sessies gaan door van 9u00 tot 17u00 en bieden voor elke leeftijd en elk niveau wat wils. Beginners, gevorderden, ouders met hun kind, iedereen vindt zeker en vast zijn gading in het programma. We starten met zonnegroeten maar ook dynamische yoga en stoel- en kantooryoga komen aan bod. Inschrijven kan via https://www.brugge.be/internationale-yogadag. Het volledige programma is terug te vinden op
https://www.brugge.be/programma-internationale-yogadag-2

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.