Home > Op deze manier moet de Zeelaan van De Panne er volgend jaar uit zien

Op deze manier moet de Zeelaan van De Panne er volgend jaar uit zien

Geschreven op 23 juni 2023 om 07:43 door Mario De Wilde

Zopas keurde de gemeenteraad van De Panne de heraanleg van de Zeelaan unaniem goed. Het ontwerp voor de heraanleg van de Zeelaan is goedgekeurd. Aanleiding voor de heraanleg zijn de gladde tegels in het straatdeel tussen de Markt en de zee, die ook nog eens loskomen. Het lokaal bestuur maakte van de nood een deugd en liet een nieuwe, frisse Zeelaan ontwerpen. Het resultaat is een mooi en stijlvol hoofdstraat, die meteen jaren mee kan en zijn rol als hart van de kustgemeente alle eer aandoet. Bovendien komt het ontwerp tegemoet aan de vragen van gebruikers, passanten, winkeliers, toeristen, horecazaken en bewoners.
Ontwerp
-De voetpaden in de Zeelaan krijgen binnenkort okergele betonstraatstenen die verwijzen naar het strand, en de rijweg wordt voorzien van een nieuwe toplaag in een degelijke uitvoering die niet glad is en tegen een stootje kan.
-De hele Zeelaan krijgt stijlvolle zitbanken, drinkwaterfonteintjes, geschikte fietsrekken en uniform, stijlvol staatmeubilair. De twee kunstwerken krijgen een ereplaats en er komt ruimte bij voor een derde werk.
-De terrassen blijven behouden en krijgen windschermen met een uniforme, stijlvolle buitenzijde. Aan de binnenzijde zal een vrije invulling mogelijk zijn.
-Ook de geliefde steeneiken blijven allemaal staan. Er komt zelfs nog groen bij: meer bomen en planten, vooral soorten uit de duinen. Vaste en seizoensgebonden plantbakken en hoge begroeiing zullen de Zeelaan een groene uitstraling geven.
Parel van de nieuwe Zeelaan
De omgeving van de kerk wordt de parel van de nieuwe Zeelaan. Van gevel tot gevel is een nieuw ontwerp ingetekend, met een verrassende bestrating vol cirkelpatronen.
Verkeer
Voor het verkeer zal zone dertig gelden, wat binnenkort in het volledige centrum het geval zal zijn. Het aantal parkeerplaatsen zal behouden blijven, met kortparkeren en betalend parkeren voor twee uur. Na 11.00u worden de laad- en loszones parkeerplaatsen voor kortparkeren.
De zebrapaden zullen veilige oversteekplaatsen blijven en uitgerust worden met blindengeleidingsstroken.
Timing
De Zeelaan is klaar voor een mooie toekomst. Nog dit najaar gaat de schop in de grond.
Wim Janssens, schepen van Openbare Werken “Dank aan allen die hier aan meewerkten. Niet alleen de ambtenaren en de experts, maar ook alle burgers die de infomarkt bezochten, en alle meedenkers die via een workshop de ideeën aanbrachten voor een nieuw geheel.” Foto: gemeente De Panne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.