Home > Op deze manier kan je één jaar lang gratis Koksijdse garnaalkroketten smullen

Op deze manier kan je één jaar lang gratis Koksijdse garnaalkroketten smullen

Geschreven op 18 mei 2022 om 13:07 door Mario De Wilde

Koksijde-Oostduinkerke pakt uit met een wel erg smakelijke wedstrijd. De badplaats geeft één jaar lang gratis garnaalkroketten weg. Slechts twee wedstrijdvragen bepalen wie met de prijs aan de haal gaat. Twaalf maanden smullen van het lekkerste Noordzeegerecht was nog nooit zo makkelijk. Wanneer wordt de 71ste editie van de Garnaalfeesten georganiseerd? En hoeveel gram garnalen zal de winnaar van het BK garnaalpellen op zondag 26 juni op z’n teller zetten? Twee juiste antwoorden kunnen je zomaar een jaar lang gratis Koksijdse garnaalkroketten opleveren. Denk je de oplossing te kennen? Of waag je graag een gokje? Enthousiastelingen nemen deel tussen 18 mei en 24 juni 2022. Ze zenden hun antwoorden in via dit online formulier. Op 1 juli 2022 weten we wie de gelukkige winnaar is.

Bakermat van de grijze garnaal
Dat Koksijde-Oostduinkerke deze wedstrijd in het leven roept, is niet toevallig. De badplaats is zowat de bakermat van de grijze garnaal. Het is namelijk de enige plek ter wereld waar garnaalvissers te paard nog op garnalen jagen. De garnaalvissers behoren dan ook tot het Unesco Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. En ze sieren de foto’s van heel wat toeristen. Wie de garnaalvissers deze zomer aan het werk wil zien, vindt alle nodige informatie via de online kalender. Ook zonder paard kan je perfect op garnalen vissen. Dat bewijzen de kruiers. Koksijde-Oostduinkerke telt verschillende verenigingen en die nemen je graag mee op sleeptouw. Ze hijsen je in een echt kruipak en gidsen je door de golven. Na een succesvolle vangst sorteer, kook en proef je je eigen garnalen.

71ste Garnaalfeesten
Het weekend van 25 en 26 juni staat Koksijde-Oostduinkerke helemaal in het teken van de garnaal. Want dan worden de jaarlijkse Garnaalfeesten gevierd. Dit jaar is het festival aan z’n 71ste editie toe. Op een authentieke folkloremarkt proef je van verse garnaalbereidingen. Op het Fabiolaplein volg je de verkiezing van de nieuwe Mieke Garnaal. De Garnaalfeesten pakken op zondag 26 juni uit met een primeur. Dan is er het eerste Belgisch Kampioenschap garnaalpellen. Het BK schiet om 9 uur uit de startblokken. Verschillende enthousiaste deelnemers krijgen een bak verse garnalen voorgeschoteld. Daarna gaat de timer in … en proberen ze om ter meest garnalen te pellen. De winnaar wordt om 15 uur op de Zeedijk gevierd. En op zondag sluiten ze de Garnaalfeesten af met de Garnaalstoet, de apotheose van het weekend.

© Koksijde-Oostduinkerke – Dirk Van Hove

2 reacties

Annik decorte
Geschreven op 2022-05-19 17:55:20
dat is een leuke activiteit op de garnaalfeesten en meteen ook een mooi antwoord op de rel rond de oostendse garnaalkroket ! bravo toeristische dienst en schepen van koksijde ! DE NOORDZEE KROKET WAS EEN JUISTERE BENAMING VAN HET STREEKPRODUCT
Danielle De Roeck
Geschreven op 2022-05-18 23:09:10
Ik krijg het water al in de mond 😄

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.