Home > Op de Oostendse luchthaven worden zeven A320’s vliegtuigen ontmanteld

Op de Oostendse luchthaven worden zeven A320’s vliegtuigen ontmanteld

Geschreven op 8 maart 2021 om 17:01 door Mario De Wilde

Vorige week is de eerste van zeven Lufthansa A320’s op de luchthaven van Oostende geland voor de ontmanteling door Aerocircular. Het toestel werd na 21 jaar dienst bij de Duitste vliegtuigmaatschappij Lufthansa overgevlogen vanuit Spanje waar het toestel sinds maart vorige jaar aan de grond stond. De Airbus met als kenteken D-AIPP is is een de oudste Airbussen in de Lufthansa-vloot.

In de komende drie maanden verwacht Aerocircular nog zes A320’s van Lufthansa. Alle toestellen zullen meer dan 20 jaar actief gevlogen hebben voor de maatschappij. De ontmanteling van de 7 toestellen zorgt ervoor dat het bedrijf op onze luchthaven vijf tot acht extra werknemers zal aanwerven. Lufthansa kiest voor het businessmodel van Aerocircular dat op een duurzame en ecologische manier alle materialen afkomstig van vliegtuigen op een zo hoogwaardig mogelijke wijze wenst te hergebruiken, in tegenstelling tot de ‘klassieke’ wijze van slopen.

Koen Staut, CEO van Aerocircular:“Aerocircular is blij hun activiteiten op de luchthaven van Oostende te kunnen opvoeren. Het post-covid tijdperk zal nieuwe mogelijkheden bieden voor ons bedrijf. Veel vliegtuigmaatschappijen zullen inzetten op het verjongen van hun vloot.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.