Home > Op de Autovrije Zondag (17 september) kan Brugge kennismaken met ‘Kroenkelen’

Op de Autovrije Zondag (17 september) kan Brugge kennismaken met ‘Kroenkelen’

Geschreven op 21 augustus 2023 om 15:46 door Mario De Wilde

Op zondag 17 september vindt de eerste editie van Dag van de Sport plaats. Het is een vernieuwd en uitgebreider concept van de Dag van de Brugse Sportclub die tot vorig jaar plaats vond bij de start van het nieuwe sportseizoen. Op dezelfde dag vindt ook Kroenkelen plaats, het recreatieve wandel- en fietsevenement en vaste waarde tijdens Autovrije Zondag.

Uit verschillende studies blijkt dat sporten goed is voor het fysieke én mentale welzijn. We merken dat na de coronacrisis heel wat mensen tijdens die periode aan het sporten – fietsen, lopen, wandelen … – zijn geslagen. Onderzoek van Sport Vlaanderen wijst uit dat 58% van de mensen die niet-sportief actief waren voor corona, nu wel meer sporten.

Schepen van Sport Franky Demon: “De groeiende interesse van mensen om te gaan sporten zien we ook terug in het ledenaantal van diverse Brugse sportclubs. We hebben in Brugge zo’n 266 sport- en 45 ontspanningsverenigingen en daarnaast nog heel wat private partners die Bruggelingen aan het sporten brengen. Het is soms moeilijk voor beginnende sporters om hun weg te vinden in het aanbod en zo een sport te vinden die hen ligt. Om mensen die willen sporten wegwijs te maken in het Brugse sportaanbod organiseren we op zondag 17 september de ‘Dag van de Sport’. Met dit vernieuwd concept is het aanbod van sportmogelijkheden nog duidelijker en overzichtelijker. Er zullen namelijk niet enkel sportclubs aanwezig zijn, maar ook andere (private) Brugse sportaanbieders.”

Demo’s en initiatiestanden
Tijdens de eerste editie van Dag van Sport zijn alle Brugse sportaanbieders welkom met demo’s of initiatiestanden. Naast sportclubs en -verenigingen zullen er dus ook fitnesscentra, personal trainers, sportcommunities, aanbieders van Brugse sportkampen etc. aanwezig zijn. Hierbij zijn er terug enkele gevestigde waarden waaronder Club Brugge en Cercle Brugge, schuttersclub Sint-Pieters Roos, Hondenschool De Jonge Gezelschapshond … Dankzij het nieuwe uitgebreidere concept mogen we ook enkele opvallende nieuwe sportaanbieders verwelkomen. Fitcoach Sofie, Sportif, Soccerfun, Exception Movement vzw en de Brugsche Beiren zijn er voor de eerste keer bij.

De Dag van de Sport vindt plaats op zondag 17 september van 13.00 tot 17.00 uur op ’t Zand. Er zullen 57 sportaanbieders aanwezig zijn. Er zijn 26 initiatiestanden voorzien en 13 demo’s van uiteenlopende sporten. Bezoekers die aan minstens drie initiaties deelnemen kunnen trouwens een mooie prijs winnen. Bezoekers met een Uitpas kunnen op hun kaart een punt verdienen bij de stand van de Sportdienst.

“Voor wie de dag graag nog actiever wil doorbrengen, is er diezelfde dag ook Kroenkelen. Stad Brugge organiseert dit recreatieve wandel- en fietsevenement al sinds 1996 in samenwerking met wandelclub de Brugsche Globetrotters en fietsclub de Sint-Trudotrappers. Vanaf dit jaar is de organisatie volledig in handen van de Brugsche Globetrotters”, zegt schepen Franky Demon.

De gezellige wandel- en fietshappening in Brugge en het Brugse Ommeland is volledig uitgepijld. Volgende afstanden worden aangeboden:
• wandeltochten: 6, 11, 15, 18, 21 en 25 km
• gezinsfietstocht: 40 km en 25 km

De kostprijs bedraagt 3 euro; leden van de wandel- en fietsfederatie betalen 1,5 euro. Inschrijven kan op de dag zelf in het Sint-Lodewijkscollege (Magdalenastraat 30, Sint-Andries) waar de start en aankomst voorzien is. Starten kan al vanaf 7.00 uur. Op alle rust- en animatieposten zijn drank, broodjes en allerlei versnaperingen te verkrijgen.

Na de fysieke prestatie kun je nog napraten met een drankje en genieten van de het slotoptreden van The Vanco Brothers. Deze twee muzikale broers brengen hun akoestische project met stomende blues, swingende rocknummers en bekende popsongs.

“Zondag 17 september wordt dus een sportieve dag in Brugge. Ik hoop dat we heel wat Bruggelingen kunnen laten kennismaken met het ruime sportaanbod dat onze stad te bieden heeft en dat we zo nog meer Bruggelingen aan het sporten krijgen”, aldus schepen Franky Demon. Alle info op https://www.brugge.be/dag-van-de-sport en https://www.brugge.be/kroenkelen

1 reactie

Linda hoedt
Geschreven op 2023-09-15 18:01:29
Hallo ik wil mij inschrijven voor kroenkelen en het ga niet ik vindt mijn lidnummer van sodiburg niet terug graag nog een seintje we Zouden wandelen 12km mvg linda

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.