Home > Op Dag van de Mantelzorg zet ook Brugge haar vrijwilligers in de bloemetjes

Op Dag van de Mantelzorg zet ook Brugge haar vrijwilligers in de bloemetjes

Geschreven op 23 juni 2023 om 12:17 door Mario De Wilde

Vandaag 23 juni is het de Dag van de Mantelzorg in heel Vlaanderen. Ook Brugge zet haar mantelzorgers in de kijker, als blijk van erkenning en waardering voor de zorg die ze geven aan naasten en familie.

Schepen Pieter MARECHAL: “Mantelzorg is een vaak onderschat engagement, dat veel vergt van mensen. Op vrijwillige basis nemen ze de zorg op voor een familielid, buur, kennis of naaste. Als stad willen we onze expliciete dank uitdrukken voor dit engagement op dagelijkse basis. We reiken sowieso al een mantelzorgpremie uit aan ruim 2.000 inwoners in de stad. Vandaag geven we alle mantelzorgers, ook de niet-geregistreerde, een pluim met een heuse postkaartactie.”

De geregistreerde mantelzorgers in Brugge ontvingen hun postkaart al in de bus. Ze kunnen die inruilen voor een hartverwarmende koffie in een van de buurtcentra van Mintus, tussen 23 juni en 7 juli.

Schepen Pablo ANNYS: “Het is een klein gebaar met een grote betekenis, voor mensen die zich onbaatzuchtig inzetten in een stad die draait om mensen. Niet iedereen staat stil bij wat ze doen, en mantelzorgers doen dat ook zelf niet altijd. De zorg voor een naaste sijpelt vaak in je leven in zonder dat je erg in hebt. Die taak opnemen, is een bewust engagement dat we naar waarde willen schatten, vandaar deze postkaartactie. Ik hoop oprecht dat alle mantelzorgers ze inruilen en op een vrij moment even komen genieten van een kop koffie in de buurtcentra van Mintus.”

De ‘hartverwarmende’ postkaarten kunnen niet-geregistreerde mantelzorgers en andere geïnteresseerden afhalen in de buurtcentra, bij erkende mantelzorgverenigingen of de openbare bibliotheek. In het najaar van 2023 gaat het Brugs mantelzorgnetwerk alvast extra aandacht besteden aan de jonge mantelzorgers. Meer nieuws volgt in september.

Het Brugs mantelzorgnetwerk is een samenwerking van Stad Brugge – Mintus – De 6 erkende Vlaamse mantelzorgverenigingen: Steunpunt Mantelzorg, Liever Thuis LM, Coponcho, Samana, OKRA-Zorgrecht en Mantelzorgnetwerk – Similes – Familiehulp – i-mens – huisvandeMens – Eerstelijnszone Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.