Home > Op 4 oktober start nieuwe fase bouw in 70-meter hoge Heldentoren in Heist

Op 4 oktober start nieuwe fase bouw in 70-meter hoge Heldentoren in Heist

Geschreven op 20 september 2021 om 10:00 door Mario De Wilde

De ruwbouwwerken van het project Heldentoren zijn volop aan de gang. Ter plaatse van de hoogste toren zal de kelder zo goed als dicht liggen tegen eind september. Dit betekent dat een nieuwe fase van het project, met name de bovengrondse betonwerken, van start zal gaan. Aangezien de aannemer de impact op de omgeving zoveel als mogelijk wil beperken, en de beschikbare ruimte relatief beperkt is, wordt een deel van de toren, meer specifiek de kern, uitgevoerd met behulp van een glijbekisting. Op die manier kunnen de werklui de doorlooptijd van de ruwbouwwerken van de toren heel wat versnellen. Bovendien wordt zo vermeden dat de Elizabetlaan voortdurend ingenomen moet worden en dat er daardoor steeds een gewijzigde verkeerssituatie ontstaat.

Glijbekisting voor toren van 67 meter hoog
Het werken met een glijbekisting is een niet alledaagse uitvoeringsmethode. Het glijden gebeurt continu en aan een snelheid van ongeveer 15 cm/uur (mogelijks iets trager i.f.v. de weersomstandigheden). De montage van de glijbekisting gaat van start op 4 oktober 2021 onder normaal werkregime, dus van 7 tot ongeveer 18 uur. Het glijden zelf zal normaal gezien van start gaan vanaf maandag 11 oktober 2021 en de top van de kern van de toren zou ten laatste bereikt worden op 31 oktober 2021. Gedurende de periode van 11 t.e.m. 31 oktober kan er dus mogelijks overlast zijn aangezien er 24 op 24 uur beton wordt gestort en er leveringen zullen plaatsvinden.

Handelaars blijven bereikbaar
Tijdens het glijden wordt de Knokkestraat niet afgesloten ten behoeve van bouwwerf. De handelaars in de buurt zouden dus steeds bereikbaar moeten zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.