Home > Oostkamp wil met spreuken in etalages consumenten lokken

Oostkamp wil met spreuken in etalages consumenten lokken

Geschreven op 14 september 2020 om 16:20 door Mario De Wilde

Als handelaar kan je met een kleine moeite bijdragen tot de geestelijke gezondheid van de Oostkampenaren. Doe mee aan de actie spreuken in het straatbeeld en schrijf tijdens de Week van de Geestelijke Gezondheid een spreuk op het raam van jouw handelszaak.
Dat het niet goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. Wist je dat 1 op 3 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten, of over psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Dit heeft zeker te maken met het taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder.

Daar willen we als gemeente Oostkamp verandering in brengen. Samen met Logo Brugge-Oostende slaan we voor het tweede jaar op rij de handen in elkaar voor de actie spreuken in het straatbeeld.

Actie
Met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes van bekende of lokale helden op ramen of etalages toveren we een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers en doen we hen nadenken over hun mentale gezondheid. Tegelijkertijd werkt de actie op een ludieke manier mee tegen het taboe dat nog altijd rust op (problemen met) geestelijke gezondheid.

Graag willen we jouw medewerking vragen. Doe mee aan spreuken in het straatbeeld en zet van 1 tot 10 oktober een spreuk op een raam van jouw zaak, vergezeld door #samenveerkrachtig. We zullen zelf ook spreuken plaatsen op de ramen van enkele gemeentelijke gebouwen. Een oproep aan de inwoners om ook op hun ramen een spreuk te zetten volgt nog.

Praktisch:

Laat ons zo snel mogelijk weten of jouw handelszaak wenst deel te nemen via dit e-formulier.
Je kan kiezen om de spreuk zelf op je raam te plaatsen of dit door een medewerker van de gemeente te laten doen (tussen 28/9 en 30/9).
Laat ook weten welke spreuk je kiest, zodat we zoveel mogelijk verschillende spreuken in het straatbeeld zien.
Staat de spreuk op je raam? Post vanaf 1 oktober een foto op #8020 of bezorg ons eentje via warmegemeente@oostkamp.be.
Kortom: het kost je weinig tot geen tijd of werk en je helpt ons zo de geestelijke gezondheid van de Oostkampenaren te verbeteren. Alvast bedankt!

Deze actie kadert in de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Van 1 tot 10 oktober (Werelddag Geestelijke Gezondheid) willen we extra stilstaan bij het belang van een goede geestelijke gezondheid en een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen. Meer informatie: op de website Samen Veerkrachtig

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.