Home > Oostendse strandbars mogen tot 19 september open blijven

Oostendse strandbars mogen tot 19 september open blijven

Geschreven op 20 augustus 2021 om 15:34 door Mario De Wilde

De beachbars op het strand van Oostende blijven nog een tweetal weken extra open, tot en met 19 september. De beachbars zorgen voor meer spreiding en meer veiligheid op het strand. Het Oostendse strand telt deze zomer weer een aantal strandbars. Ter hoogte van het Kursaal-Westhelling is er de Blue Buddha Beach. Beachbars Bondi Beach en Polé Polé Beach bevinden zich in de zone tussen Kursaal Oostende en het Zeeheldenplein. Aan het Klein Strand is er opnieuw de beachbar Petite Plage. En nieuw dit jaar is Chiri, op het Groeistrand, ter hoogte van de westelijke strekdam. Ook in Mariakerke zijn er twee beachbars: Marie K en Buddha Mar.

De beachbars zijn open sinds 12 mei. Om zowel Oostendenaars, tweedeverblijvers, verblijfstoeristen als dagtoeristen op een zo veilig mogelijke manier te blijven ontvangen, werd door het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) toelating gegeven om de beachbars een tweetal weken extra te openen tot en met zondag 19 september 2021. De maand september is na de zomervakantie de drukste maand in onze stad en het extra aanbod van de beachbars zorgt voor meer spreiding en zo meer veiligheid.

Hieronder vind je de geldende geluidsnormen:

van 10.00 tot 22.00 uur: mag er muziek worden gespeeld, waarbij de geluidsnorm van maximum 75 decibel geldt, gemeten op het terras van de beachbar.
van 22.00 tot 24.00 uur: geen muziek
De geluidsmeter moet voor de politie op een makkelijk toegankelijke locatie geplaatst worden.
De afbraak van de beachbars moet ten laatste op 24 september gebeurd zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.