Oostendse chocolatier Olivier Willems maakt BIJzondere pralines met honing
In zijn zoektocht naar steeds nieuwe smaken gaat de Oostendse topchocolatier Olivier Willems honing verwerken in pralines en een marshmallow. Zijn eerste creatie is een praline in de vorm van een bij. Die BIJzondere creatie vloeit voort uit zijn voorliefde voor streekproducten. Zo maakte hij al pralines met Oostends PoppoLou-bier of zeezout. Willems werd meermaals gelauwerd en kreeg een prijs van Gault&Milau en Callebaut voor meest innovatieve Belgische praline. De voorbije weken werkte hij in alle stilte aan de pralines met honing en kwam hij in contact met de bekende imker Fabrice Goffin die in het Bosje uit een zevental bijenkasten zijn eigen Oostendse Grand Cru-honing maakt. Het is lekkere honing en van zijn eerste oogst verkoop ik potjes in mijn winkel op de Alfons Pieterslaan. Olivier Willems koppelt zijn wagonnetje eveneens aan het filmfestival in Oostende. Alle acteurs en regisseurs die een film voorstellen op het filmfestival krijgen van hem een chocoladester. Dat onverwachte cadeau levert vaak mooie reacties op.
Foto: dekust.be