Home > Oostende lanceert op zaterdag 28 oktober de eerste Roblox-zoektocht van het land

Oostende lanceert op zaterdag 28 oktober de eerste Roblox-zoektocht van het land

Geschreven op 14 oktober 2023 om 07:33 door Mario De Wilde

Op zaterdag 28 oktober lanceert Toerisme Oostende vzw de eerste Roblox-zoektocht van het land. Tijdens een interactieve wandeling moeten jongeren (en hun ouder) op zoek naar de juiste onderdelen om de vissersboot “De Gouden Garnaal” te herstellen. Na het succesvol afleggen van de zoektocht krijg je een unieke code die leidt naar de bijhorende Roblox-wereld waar je zelf aan de slag kan om garnalen te vangen. Roblox is een uiterst populair metaverse platform waarin je samen met vrienden kan gamen en converseren. Deze zoektocht kadert in het relance-project “Beleef de Noordzeegarnaal”om culinaire belevingen te creëren rond streekgebonden producten, met financiële steun van Toerisme Vlaanderen.

Tijdens de interactieve wandeling help je James, de stadsmascotte van Oostende, om de kapotte motor van vissersboot ‘De Gouden Garnaal’ te herstellen. De zoektocht leidt je langs verschillende maritieme plekken in Oostende terwijl je de onderdelen van de boot verzamelt door opdrachten op te lossen. Aan het einde krijg je toegang tot een leuke verrassing in de exclusieve Roblox-omgeving waarin Oostende virtueel tot leven komt, goed voor uren extra speelplezier.

In de Oostende Roblox-omgeving word je zelf een visser op onze Noordzee. Door de juiste Noordzeevissen en garnalen op te vissen verzamel je Coins, de online virtuele munt op Roblox, waarmee je je eigen vissersboot telkens kan upgraden. Je kan het spel samen spelen met de avatar van je verschillende vrienden.

“We zijn steeds op zoek naar innovatie die bijdraagt aan het imago van onze stad aan zee. Deze wandeling combineert een authentiek Oostends product als De Grijze Garnaal met nieuwe technologie en de leefwereld van duizenden jongeren. We zijn trots dat we de eerste Belgische stad zijn die aanwezig is op Roblox”, aldus Burgemeester Bart Tommelein

Vanaf 28 oktober zal je de zoektocht vinden in de “Ostend City Walks” app, een overkoepelende wandelapp voor Oostende, die je gratis kan downloaden in de verschillende app-stores. De bezoekers van het garnaalkrokettenfestival zullen vanaf 14 oktober het spel in première kunnen spelen.

“Met deze interactieve zoektocht linken we één van onze belangrijkste producten aan een originele activiteit voor families met kinderen. Op deze manier maken we onze stad nog aantrekkelijker en leren kinderen al spelenderwijs meer over maritiem Oostende en de grijze garnaal”, besluit Peter Craeymeersch, algemeen directeur Toerisme Oostende vzw

Roblox is een bekend gameplatform dat wereldwijd miljoenen voornamelijk jonge gebruikers verenigt in virtuele werelden en spelletjes. Het gameplatform biedt de mogelijkheid om met anderen te communiceren en creatieve content te delen. Met deze game zet Oostende als eerste stad van België stappen om de wondere wereld van de Metaverse te ontdekken.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.