Home > Oostende heeft sinds gisteren een nieuw recyclagepark aan de Hooggeleedstraat

Oostende heeft sinds gisteren een nieuw recyclagepark aan de Hooggeleedstraat

Geschreven op 15 november 2023 om 09:41 door Mario De Wilde

Deze week opende het nieuwe recyclagepark de deuren in de Hooggeleedstraat in Oostende. Het park is nu nog meer gebruiksvriendelijk met aandacht voor de ergonomie van de bezoeker. Je afval afleveren blijft gratis, behalve voor de fracties grofvuil en steenpuin. Er is geen limiet meer op het aantal bezoeken. Het recyclagepark in de Hoogeleedstraat (naast het oude containerpark) werd helemaal opnieuw en gebruiksvriendelijk ingericht. Zo werd aandacht besteed aan het ergonomisch storten van afval: bij de zware fracties zoals steenpuin en grofvuil rij je een platform op en gooi je het afval naar beneden in de container.

Zo hoef je je materialen geen trappen meer op te sleuren. Door de nieuwe inrichting wordt de doorstroming bovendien beter. Er is ook een oprit, waardoor de wagens niet meer op straat moeten aanschuiven.

Twee betalende fracties

OVAM (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) verplicht de steden en gemeenten om een vergoeding aan te rekenen voor het grofvuil en steenpuin die in een recyclagepark worden afgeleverd. Het nieuwe park heeft daarom een aparte zone met weegbrug. Voor grofvuil betaal je 0,15 euro per kg en voor steenpuin betaal je 0,03 euro per kg. Heb je geen grofvuil of steenpuin mee? Dan blijft je bezoek aan het recyclagepark volledig gratis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.