Home > Oostende bedankt vrijwilligers van de ontmoetingscentra

Oostende bedankt vrijwilligers van de ontmoetingscentra

Geschreven op 14 oktober 2021 om 08:37 door Mario De Wilde

Vrijwilligerswerk is de rode draad in de werking van de Ontmoetingscentra. Alleen dankzij de hulp en ondersteuning van meer dan 345 vrijwilligers kunnen de ontmoetingscentra hun functie als het kloppend hart in de verschillende wijken in Oostende blijven vervullen. Als bedanking organiseert Stad Oostende verschillende activiteiten voor de vrijwilligers tijdens de maand oktober. Vrijwilligers dragen bij tot de uitbouw van de ontmoetingscentra en maken een kleurrijk en gevarieerd aanbod aan activiteiten mogelijk. Ook tijdens de coronaperiode konden de Ontmoetingscentra van Stad Oostende steeds blijven rekenen op de talrijke vrijwilligers.

Inzet vrijwilligers
Meer dan 345 vrijwilligers werken in de ontmoetingscentra van Stad Oostende. Ze worden ingezet als hulp achter de bar/in de keuken, voor het vervoer van bezoekers, het begeleiden van diverse activiteiten, het geven van lessen en cursussen, … Samen met de medewerkers van de OC’s vormen onze vrijwilligers het cement van onze centra. Het werk dat door hen wordt verzet, hun enthousiasme en hun helpende handen zorgen ervoor dat onze centra blijven bloeien. Hen als vanzelfsprekend beschouwen doen we niet en aan de hand van de georganiseerde maaltijden en uitstappen willen we hen bedanken en belonen voor hun inzet!

Bedanking
Stad Oostende wil tijdens de maand oktober alle vrijwilligers bedanken door diverse activiteiten te organiseren. Zo zal er een feestmaaltijd bereid worden voor alle vrijwilligers. Daarnaast worden er vier uitstappen in Oostende georganiseerd waarvan de vrijwilligers één uitstap kunnen kiezen. Zo is er voor elke vrijwilliger wat wils. Tijdens de uitstapjes wordt de lokale economie en het beleven van cultuur, sport en toerisme in Oostende benadrukt. Vrijwilligers kunnen kiezen uit een tapaswandeltocht waar ze kennismaken met een aantal lokale producenten. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een bezoek aan het James Ensorhuis, een rondleiding met receptie in CC De Grote Post en er is ook de mogelijkheid om een thuismatch van KVO of Filou Oostende bij te wonen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.