Home > Ook tijdens het najaar wordt er ontpopt. En het gebeurde gisteren in Sint-Andreas Brugge

Ook tijdens het najaar wordt er ontpopt. En het gebeurde gisteren in Sint-Andreas Brugge

Geschreven op 24 september 2023 om 07:34 door Mario De Wilde

De lagere en secundaire afdeling van de school startte in april ll. in de nieuwe gebouwen langs de Jakobinessenstraat 4 te Brugge. “Uiteraard wilden we dit met de nodige toeters en bellen officieel maken”, zeggen directeur Martine Fontaine van de lagere school en Heidi Vierstraete, directeur Sint-Andreas humaniora. “We vierden gisteren samen met leerlingen, leerkrachten, ouders en sympathisanten vanaf ’s middags volop feest”, aldus beide dames.

Het schoolfeest, gedragen door een werkgroep van leerkrachten lager en secundair en aangevuld met heel wat helpende handen van leerkrachten, ouders en supporters, bevatte borrelende activiteiten en was alvast een hoogtepunt bij de start van dit nieuwe schooljaar. Het thema van het schoolfeest ‘Sint-Andreas popt’ werd heel bewust gekozen en het programma van de dag sprankelde in z’n aanbod.

Zeg nu zelf: om 14u was er de officiële opening door burgemeester Dirk Defauw, schepenen Mieke Hoste, Pablo Annys en Mathijs Godderis. Ze werden ingeleid door Jutje Goud, een leerkracht die iedereen welkom heette. Om 15 u stond een vrij podium met talent van eigen bodem gepland. Marino Punk, solo accordeonist en opvallende verschijning, was om 17u geprogrammeerd. Hij is een virtuoos in zijn muziek en zorgde meteen voor de juiste sfeer. Van 20u tot 21u30 bracht de cover band Perfect Match met rockcovers heel wat ambiance.

Tussendoor waren er doorlopend randactiviteiten, was er oa. een springkasteel en een grimestand, zorgde de bar en het tea-time hoekje voor het lessen van de dorst en het stillen van de honger. Aan een frietkraam kon je de lekkerste frieten eten. Er werden ook nog rondleidingen in de nieuwe school aangeboden. “De zon was gelukkig van de partij en piepte meer en meer tussen de wolken door”, zegt directeur Fontaine. “We zijn ook dankbaar voor de sponsoring die dit schoolfeest mee mogelijk maakte”, zegt directeur Vierstraete. “Wij willen onze sponsors dan ook van harte bedanken!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.