Home > Ook nu weer lijdt Club Brugge duur puntenverlies na 2-2 gelijkspel tegen Charleroi

Ook nu weer lijdt Club Brugge duur puntenverlies na 2-2 gelijkspel tegen Charleroi

Geschreven op 22 januari 2023 om 21:36 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft deze avond op eigen veld 2-2 gelijk gespeeld tegen Charleroi. Alweer geen zege en verontrustender dan de uitslag is het feit dat Club eigenlijk ook geen aanspraak kon maken op een zege, ook al omdat het twintig minuten tegen tien man speelde en ook dan niet de forcing kon voeren. Blauw-Zwart slikte na een kwartier twee ongelukkige tegengoals: eerst een doelpunt van Badji en daarna een owngoal van Mechele. Noa Lang scoorde vanop de stip de aansluitingstreffer en kort na de pauze maakte de ingevallen Andreas Skov Olsen gelijk.

Scott Parker voerde twee wijzigingen door aan het elftal dat donderdag gelijk speelde op Stayen. Brandon Mechele kwam centraal achterin in de plaats van Abakar Sylla, terwijl ook Clinton Mata vrede moest nemen met een plaatsje op de bank. Tajon Buchanan schoof een rij achteruit en begon als rechtsachter, terwijl Antonio Nusa in de ploeg kwam als rechterflankaanvaller. Roman Yaremchuk kreeg opnieuw het vertrouwen als centrumspits.

Blauw-Zwart komt voorlopig niet op toerental en dus gingen de Carolo’s vanaf de openingsminuut op zoek naar een stunt. Nkuba probeerde het al vroeg met een afstandsschot, maar zijn poging hobbelde een halve meter naast. Aan de overkant pakte Koffi een schot van Lang in twee tijden. Na een kwartier sloeg echter het noodlot toe. In enkele minuten tijd stond het zowaar 0-2. Eerst trapte Club-huurling Youssouph Badji de bal laag voorbij Mignolet en direct daarna volgde een erg ongelukkige tegengoal. Een schot van Kayembe werd gered door Mignolet, maar caprioleerde via Mechele in eigen doel.

Een erg zware dobber voor de Bruggelingen die meteen voor een loodzware opdracht stonden tegen een goed georganiseerd Charleroi. Club probeerde de bakens te verzetten, maar had het moeilijk om gevaar te creëren. Het was integendeel Charleroi dat na een half uur opnieuw kon dreigen: Badji controleerde een diepe bal met de borst en trapte in één tijd op doel, maar Mignolet bracht redding. Op slag van rust kon Blauw-Zwart uiteindelijk toch tegenprikken. Damien Marcq bracht Noa Lang ten aanval ter hoogte van de achterlijn en dus wees scheidsrechter Laforge naar de stip. De Nederlander nam zelf zijn verantwoordelijkheid en trapte de 1-2 via de vingertoppen van Koffi in doel.

Na de pauze kwam Andreas Skov Olsen in de plaats van Antonio Nusa en de Deen had meteen een grote impact. Zijn eerste schot ging nog over en naast, maar bij zijn tweede poging was het wel meteen raak. Vanaken stuurde Skov Olsen knap diep en die trapte de gelijkmaker fraai in doel.

Club tapte na rust duidelijk uit een ander vaatje en bleef ook na die gelijkmaker doorduwen. Een afzwaaier van Lang ging ver naast, terwijl Yaremchuk tot twee keer toe een vrije trap niet kon verzilveren. Eerst op voorzet van Skov Olsen en daarna op aangeven van Rits. Tussendoor ging een poging van Descotte naast. Een kwartier voor tijd kon Skov Olsen alleen doorgaan, maar de Deen werd onderuit gemaaid door Boukamir. De verdediger was de laatste man en werd dan ook met rood van het veld gestuurd.

In het slotkwartier trokken de Bruggelingen met man en macht naar voren. Een vrije trap van Skov Olsen en een volley van Buchanan gingen over de lat, Koffi redde een knap schot van Vanaken, een poging van Skov Olsen werd afgeblokt en Koffi pakte ook een poging van de ingevallen Jutglà. Diep in de blessuretijd leek Meijer een voorzet van Skov Olsen binnen te duwen, maar Koffi bracht zowaar nog redding met een beenveeg. Club moest daardoor opnieuw vrede nemen met een gelijkspel.

Jupiler Pro League – Speeldag 22
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Denis Odoi, Brandon Mechele, Bjorn Meijer –Raphael Onyedika, Casper Nielsen (64’ Mats Rits) – Antonio Nusa (46’ Andreas Skov Olsen), Hans Vanaken (86’ Kamal Sowah), Noa Lang – Roman Yaremchuk (80’ Ferran Jutglà). Bank: Josef Bursik, Nick Shinton, Dedryck Boyata, Clinton Mata en Abakar Sylla. Coach: Scott Parker.
Sporting Charleroi: Hervé Koffi – Damien Marcq, Jonas Bager, Mehdi Boukamir – Ken Nkuba Tshiend (71’ Jules Van Cleemput), Adem Zorgane, Daan Heymans, Marco Ilaimaharitra, Joris Kayembe – Youssouph Badji (61’ Anthony Descotte), Isaac Mbenza (71’ Jackson Tchatchoua). Coach: Felice Mazzu.
Gele kaarten: Lang, Heymans, Nkuba, Van Cleemput, Buchanan, Descotte.
Rode kaarten: 74’ Boukamir.
Doelpunten: 13’ Badji (0-1), 16’ Mechele (owngoal, 0-2), 45+2’ Lang (penalty, 1-2), 50’ Skov Olsen (2-2).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.