Home > Ook Malle Malefeesten (26 en 27 juni) sneuvelen op de kalender

Ook Malle Malefeesten (26 en 27 juni) sneuvelen op de kalender

Geschreven op 27 april 2020 om 13:37 door Mario De Wilde

Gelet op de beslissing van de Veiligheidsraad van gisteren en de genomen maatregelen om alle massaevenementen te verbieden tot 31 augustus 2020 kan ook het bestuur van de Malle Malefeesten niet anders dan de editie van dit jaar annuleren. Ook de daaraan gekoppelde rommel- en brocantemarkt in het weekend van 27 – 28 juni worden afgelast.  annuleren. Voorzitter Guido Vandille: “Met pijn in het hart, maar de gezondheid primeert natuurlijk. Wij bekijken dan wat er volgend jaar in het weekend van 26 – 27 juni 2021 zal kunnen. Voor die editie zien wij dan wel en kijken uit welke de mogelijkheden er dan zijn.”

2 reacties

Wim De Jaegher
Geschreven op 2020-04-27 14:16:50
Het belangrijkste advies van de Gezondheidsdienst en onze overheid is ‘blijf zoveel mogelijk thuis’, maar boodschappen doen is een van de uitzonderingen. Virologen hebben het echter over ‘de anderhalvemeter-economie’, waardoor ‘economische activiteiten die door kunnen, ook op een veilige manier doorgaan’. Waar ik steeds maar niet uitkom, is hoe het thuisblijfadvies en de anderhalvemeter-economie zich tot elkaar verhouden. Ik zou dolgraag niet-noodzakelijke spullen kopen die ik zonder de coronacrisis ook nu zou hebben gekocht. Valt dit onder de boodschappenuitzondering? Ben ik asociaal en dom bezig en speel ik met de volksgezondheid als ik bijvoorbeeld nu in Overstock tuinmeubelen zou gaan kopen, terwijl ik ook thuis had kunnen blijven? Of draag ik door deze aankopen juist mijn steentje bij aan het zo gezond mogelijk houden van de economie? Online winkelen is geen optie omdat ik deze spullen wil kunnen uitproberen voordat ik ze koop. Door het overheidsadvies heb ik mijn aankoopdrift kunnen beteugelen met de redenering dat het niet noodzakelijk is om deze spullen nu te kopen, zodat ik het best thuis kan blijven. Door Wilmes’ uitspraken over de anderhalvemeter-economie steekt mijn twijfel echter weer de kop op, want voor de winkeliers zijn mijn aankopen misschien wél noodzakelijk. Ik kom hier met mijn gezonde verstand niet uit en blijf voorlopig maar thuis. Maar ik hoop dat onze ministers duidelijk kunnen maken hoe ik het thuisblijfadvies en de anderhalvemeter-¬economie moet afwegen: alleen de boodschappen doen die voor mijn levensonderhoud noodzakelijk zijn, of ook andere spullen kopen? Dit alles ¬natuurlijk wel met anderhalve meter afstand. Wim De Jaegher, Oostende
Willy Messiaen, Harelbeke
Geschreven op 2020-04-27 14:05:46
Jammer, alweer een zoveelste afgelasting. Maar wat is er nu verkeerd met wat geduld te hebben? We leven in uitzonderlijke tijden waarbij uitzonderlijke maatregelen moeten worden genomen. Toch wil ik oproepen tot creativiteit. Een voorbeeld: alle winkels vinden het jammer dat ze maar open zouden mogen op maandag 11 mei, de dag na Moederdag. Oplossing: verplaats, eenmalig, Moederdag naar 17 mei of eventueel naar 15 augustus zoals in bepaalde regio’s. Probleem opgelost en iedereen heeft ruim de tijd om een geschenkje voor moeder te kopen. Als we kiezen voor 15 augustus, zullen we het haar (hopelijk) zelf kunnen overhandigen met een zoen en knuffel erbovenop. Datgene wat de wereld nu overkomt, is ongezien, maar laat ons ook nu wat relativeren. Mochten we getroffen geweest zijn door een aardbeving, een tsunami of een gigantische overstroming, dan zouden er tienduizenden ­doden zijn, zouden wegen onbruikbaar zijn, huizen en bedrijven vernietigd, landbouwgrond onbruikbaar, geen bruikbare communicatiekanalen,... Misschien moeten we de beelden van de regio Ieper van 100 jaar geleden eens bekijken! Chapeau voor de generatie van toen die alles heeft moeten heropbouwen, na vele duizenden doden, de Spaanse griep, de beperkte middelen op technisch vlak,... We gaan moeten leren leven met corona en aanvaarden dat het mensDOM niet alles in de hand heeft. Willy Messiaen, Harelbeke

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.