Home > Ook in Waregem komt er deze winter geen skipiste en ook licht bij monumenten gaat uit

Ook in Waregem komt er deze winter geen skipiste en ook licht bij monumenten gaat uit

Geschreven op 26 september 2022 om 16:55 door Mario De Wilde

Om de energiekosten terug te dringen en te beheersen, neemt het Waregemse stadsbestuur enkele maatregelen. Er zal deze winter geen ijspiste op de Markt staan, er werden afspraken gemaakt met Fluvius om de straatverlichting op vaste tijdstippen te doven, de monumenten zullen niet verlicht worden en de verwarming zal een graadje lager staan. Energie, ongetwijfeld het vaakst uitgesproken woord van 2022. Het laat niemand koud. Een van de grootste maatregelen om de energiekosten in Waregem terug te dringen, is het annuleren van de ijspiste. De kosten om een ijspiste draaiende te houden, zijn immers niet te verantwoorden in de tijden van vandaag. Dat wil echter niet zeggen dat er geen winterpret zal zijn in Waregem. Het stadsbestuur onderzoekt momenteel de alternatieven om energiezuinig de nodige kerstsfeer naar het centrum te halen.

Ook de straatverlichting en verwarming zijn grote energievreters. Daarom dooft Fluvius de straatverlichting in Waregem, led of niet, tussen 23.00u. en 4.30u., behalve op vrijdag en zaterdag. De kerstverlichting was de jongste jaren al energiezuinig, aangezien het overal om ledverlichting gaat. De monumenten in Waregem worden dan weer helemaal niet verlicht. In de stedelijke gebouwen en bureaus staat de verwarming op 19 graden ingesteld, terwijl de verwarming in wzc De Meers – net als in de andere Vlaamse woonzorgcentra – op 22 graden staat.
Werkgroep energie
Het stadsbestuur besloot ook om een werkgroep energie op te richten. Enkele medewerkers van stad en welzijn zullen daarin maatregelen voorbereiden om de energiekosten terug te dringen en te beheersen. Die werkgroep komt deze week voor het eerst samen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.