Home > Ook in Oostkamp moeten twee crèches, goed voor 68 kinderen, half januari sluiten

Ook in Oostkamp moeten twee crèches, goed voor 68 kinderen, half januari sluiten

Geschreven op 20 december 2022 om 12:53 door Mario De Wilde

Gisteren maakte burgemeester Jan De Keyser van Oostkamp bekend dat twee kinderopvangcentra in zijn gemeente moeten sluiten. Ouders hebben ruim drie weken de tijd om een nieuwe locatie uit te zoeken. Burgemeester Jan de Keyser: “Ik heb geaarzeld, maar aangezien ik door teveel mensen word benaderd, wil/moet ik hier toch een algemene/neutrale boodschap meegeven. We zijn gisteren door het Agentschap Opgroeien in kennis gesteld dat een voorziening voor kinderopvang (68 opvangplaatsen op 2 locaties) in Oostkamp op 19 januari 2023 zal worden gesloten. De uitbater kan tegen deze beslissing een bezwaar indienen en dan wordt de datum voor sluiting uitgesteld. Net zoals de gemeente zijn ook de ouders hierover vandaag geïnformeerd.
De gemeente Oostkamp was vooraf niet op de hoogte en is de afgelopen periode ook niet geïnformeerd over mogelijkse problemen/aandachtspunten of dat er mogelijks een sluiting zou volgen.”

“Gisteravond riep ik een intern overleg bijeen waarbij we rechtstreeks belden met het kabinet van de bevoegde minister om te bekijken wat de gemeente precies kan/mag doen. Er wordt asap een overleg met het Agentschap Opgroeien gevraagd om het dossier te kunnen bespreken. Het gaat hier niet om een onmiddellijke sluiting (dus geen zgn. ‘opheffing van de vergunning bij dringende noodzakelijkheid’), wat toch ook niet onbelangrijk is. We begrijpen uiteraard dat deze info bij de uitbaatster, de betrokken kinderverzorgsters en de ouders voor heel wat onrust zorgt maar vragen toch om zoveel als mogelijk de kalmte te bewaren. We volgen de situatie nauwgezet op en bekijken de komende dagen wat de mogelijkheden zijn. Binnen de procedure is dit het maximale wat ik kan/mag communiceren. Hopend op jullie begrip. Jan de Keyser, burgemeester.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.