Home > Ook in Knokke ging het (te) hard: 167 bestuurders te snel tijdens flitsmarathon

Ook in Knokke ging het (te) hard: 167 bestuurders te snel tijdens flitsmarathon

Geschreven op 28 maart 2022 om 10:42 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde tijdens de flitsmarathon de snelheid van 1.228 wagens. In totaal reden 167 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 88 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurder moet zich voor zijn roekeloos rijgedrag verantwoorden voor de politierechter.
De politie zette in totaal 35 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 21 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. Er liep ook een automobilist tegen de lamp omdat hij gsm’de achter het stuur. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af.
Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.” In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.