Home > Ook dit jaar geen Sint-Kruis Kermis, wel beperkte foorattracties

Ook dit jaar geen Sint-Kruis Kermis, wel beperkte foorattracties

Geschreven op 6 juni 2021 om 21:28 door Mario De Wilde

Het Feestcomité van Sint-Kruis bij Brugge heeft beslist om tijdens het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 geen kermisactiviteiten in te richten. Als niet-commerciële organisatie, die enkel met vrijwilligers werkt, is het organisatorisch en financieel niet mogelijk om dit jaar een coronaproof editie te organiseren.
We zijn een gratis evenement met verschillende activiteiten op het openbaar domein met tientallen toegangen die crowd- en toegangscontrole moeilijk maken en de handhaving onmogelijk. Hierdoor kunnen we de veiligheid en gezondheid van deelnemers en publiek niet garanderen, en dit is en blijft voor ons feestcomité altijd de hoogste prioriteit.

Er is trouwens ook nog heel wat onduidelijkheid over de te volgen maatregelen en protocollen in september. Sommige ontbreken nog of zijn voor interpretatie vatbaar. Er is ook sprake van tegenstrijdige bepalingen. Daarnaast is het coronavirus nog steeds onder ons en kan het dus zijn dat de voorgestelde maatregelen voor massa-evenementen in september deze zomer nog wijzigen. Ook de lopende vaccinatiecampagne biedt nog niet de nodige zekerheid en garanties. We willen onze deelnemers en bezoekers enkel de gekende Sint-Kruis Kermis-ervaring bieden. Onderzochte alternatieven met allerhande beperkingen zouden enkel voor ergernis en wrevel zorgen. Ook bij veel standhouders is er twijfel om dit jaar al deel te nemen en lieten sommigen weten liever tot in 2022 te wachten.
Daarnaast is er tijdens het kermisweekend ook nog het WK Wielrennen (Tijdrijden) waarbij alle kermisactiviteiten moeten afgestemd worden i.k.v. dit WK. We moeten volgens de Lokale Politie tijdens het kermisweekend ook rekening houden met een minieme of geen steun van politie gezien de politiecapaciteit op zondag ingezet wordt voor dit WK. We willen ook de zelfstandigen de nodige ademruimte geven en vinden het dan ook niet kunnen dat we bij hen in deze moeilijke coronatijden sponsorgeld zouden gaan vragen voor de organisatie van de kermis. De coronamaatregelen zouden ons comité ook handenvol geld kosten, waardoor we zouden moeten besparen op de programmatie.
Wel kermisattracties!
Voor alle duidelijkheid, op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 staan er wel kermiskramen op de beide gemeentepleinen aan de kerk (Moerkerkse Steenweg en Boogschutterslaan). Het Feestcomité zal op zondagnamiddag 19 september 2021 zorgen voor beperkte straatanimatie, net als vorig jaar. In 2022 is Sint-Kruis Kermis er weer in volle beste vorm. We gaan er op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 een flinke lap op geven!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.