Home > Ook de Blankenbergse Mantelzorgers in de bloemetjes gezet op Dag van de Mantelzorg

Ook de Blankenbergse Mantelzorgers in de bloemetjes gezet op Dag van de Mantelzorg

Geschreven op 22 juni 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Morgen zondag 23 juni is het Dag van de Mantelzorg. Dat wil het lokaal bestuur Blankenberge niet ongemerkt voorbij laten gaan. Schepen voor Zorg & Welzijn, Annie De Pauw: “We willen mantelzorgers letterlijk in de bloemetjes zetten. Het lokaal bestuur werkte dan ook een mooie actie uit. Iedere Blankenbergenaar die een mantelzorger heeft, kon dit melden aan het dienstencentrum om een plantje aan zijn of haar mantelzorger te laten bezorgen. Het lokaal bestuur bekostigde de plantjes om op die manier zijn waardering voor de mantelzorger uit te spreken. In totaal brachten vrijwilligers een vijftigtal plantjes bij de mantelzorgers aan huis.

Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, ouder, buur, kind, vriend,…. Een mantelzorger neemt de taken over die deze mensen niet meer zelf kunnen doen wegens ziekte, handicap of ouderdom. Dat kan van alles zijn: huishoudelijke taken, verzorgende taken, administratieve ondersteuning,…Veel mensen weten niet eens dat zij mantelzorger zijn, omdat ze de betekenis van het woord niet direct kennen.

Schepen De Pauw: “Op mantelzorg staat geen leeftijd. Niet alleen volwassenen of oudere mensen zorgen voor een naaste. Er zijn ook kinderen en jongeren die vol overgave en met zelfopoffering voor bijvoorbeeld hun ouders of grootouders zorgen. Zij verdienen onze erkenning. Het lokaal bestuur wil zoveel mogelijk mantelzorgers bereiken, informeren en ondersteunen. Dit initiatief is alvast een mooi begin.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.