Home > Ook BS De Valke in Lichtervelde toonde op ludieke manier zuinig om te springen met drinkwater

Ook BS De Valke in Lichtervelde toonde op ludieke manier zuinig om te springen met drinkwater

Geschreven op 24 maart 2023 om 09:26 door Mario De Wilde

Eergisteren woensdag was het wereldwaterdag. Omdat er dan maar een halve dag school is en omdat er op woensdag al veel activiteiten zijn, zette BS De Valke uit Lichtervelde gisteren Wereldwaterdag in de kijker. ‘Zo konden we allerhande activiteiten organiseren samen met de kinderen en was er echt tijd om onze leerlingen bewust te maken van het belang van water,’ aldus directeur Nele Dockx terugblikkend op een succesrijk event. De bewustmaking gebeurde eigenlijk al vroeger, want de leerlingen werden de voorbije dagen uitgedaagd met een challenge. Elke kleuter of leerling kreeg een button mee naar huis met daarop ‘Ik geef om water’ en werd gevraagd een creatieve foto te maken van zichzelf met de button én die te posten op sociale media met de hashtag #devalke #wereldwaterdag.

Creatief met water en camera

Directeur Nele Dockx:’Om de creativiteit aan te wakkeren, gaven we enkele ideetjes mee, maar de kinderen mogen vooral hun fantasie laten spelen, als ze maar zorgzaam omgaan met water. Suggesties en ideetjes waren bijvoorbeeld: Hoeveel water kan je dragen? Hoe zorg jij voor water? Maak het woord water met (natuur)materiaal, schilder een leuke tekening met regenwater op de grond…Allemaal in het blauw naar school en… water proeven!’

Gisteren trokken alle kleuters en leerlingen blauwe kleren naar school. Ze spelden dan ook hun button. In de namiddag konden de klasgroepen deelnemen aan een blinde waterproeverij. Ze kregen flessenwater uit de winkel en kraantjeswater aangeboden en mochten dan, geblinddoekt, stemmen voor het water dat ze het lekkerst vonden. Er waren ook drie waterparcours ingericht. De kinderen mochten water naar de overkant brengen en hierbij proberen geen (of zo weinig mogelijk) water te verspillen. In de lessen zetten de leerkrachten ook water in de kijker.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.