Onze provincie heeft het beste restaurant van België en het bevindt zich in Roeselare
Deze middag zijn de beste restaurants volgens de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen. Dat gebeurde in Gent en Restaurant Boury uit Roeselare staat op één, terwijl Hof van Cleve voor het eerst in twintig jaar geen punten kreeg, omdat het eind dit jaar van eigenaar verandert. La Rigue, het nieuwe restaurant van Peter Goossens in Knokke-Heist, kreeg wel een 14,5 op 20. Maxime Collard van restaurant La Table de Maxime in de Waalse gemeente Paliseul is verkozen tot Chef van het Jaar. De anonieme inspecteurs van Gault&Millau bezochten dit jaar opnieuw de beste restaurants van het land. Hun bevindingen werden gebundeld in een nieuwe uitgave van de restaurantgids, die met 170 nieuwe restaurants nu in totaal 1.385 adressen telt.
L’air du temps, Liernu 19,00
Boury Roeselare 19,00
The Jane Antwerpen 18,50
Zilte Antwerpen 18,50
Hertog Jan Antwerpen 18,00
De Jonkman Brugge 18,00
Nuance Duffel 18,00
Bartholomeus Knokke-Heist 18,00
Ralf Berendsen Lanaken 18,00
Arabelle Meirlaen Marchin 18,00
Slagmolen, Oudsbergen 18,00
d’Eugénie à Emilie, Baudour 17,50
Comme chez Soi, Brussel 17,50
La Paix, Brussel 17,50
Le Chalet de la Forêt, Brussel 17,50
Vrijmoed, Gent 17,50
Cuchara, Lommel 17,50
L’Eau Vive, Profondeville 17,50
Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot 17,50
Het Gebaar, Antwerpen 17,00
t Fornuis, Antwerpen 17,00
Castor, Beveren-Leie 17,00
Zet’joe, Brugge 17,00
Bozar, Brussel 17,00
La Villa Lorraine By Yves Mattagne, Brussel 17,00
La Villa in the Sky, Brussel 17,00
De Kristalijn, Genk 17,00
Restaurant Horseele, Gent 17,00
Sel Gris, Knokke-Heist 17,00
Sir Kwinten, Lennik 17,00
Toma, Luik 17,00
La Table de Maxime, Paliseul 17,00
Alter, Tongeren 17,00
Magis, Tongeren 17,00