Home > Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut Brugge steunt slachtoffers van waterellende in Luik

Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut Brugge steunt slachtoffers van waterellende in Luik

Geschreven op 7 september 2021 om 19:22 door Mario De Wilde

Deze zomer trok Filip Vanden Berghe, leraar Frans in de tweede graad van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut Brugge, elf dagen naar Wallonië om daar te helpen bij de mensen die getroffen waren door de overstromingen. Tijdens de startviering van deze morgen gaf hij een getuigenis met beeldmateriaal van de ellende die hij daar zag.  Dat maakte duidelijk indruk op de leerlingen en collega’s. Vanuit de contacten die hij daar heeft opgebouwd kwam het idee om ook met onze school iets te doen.

Voor dit project zal de school samenwerken met het Athénée Royal in Chênée. In deze school met meer dan 1000 leerlingen zijn er een 250 leerlingen waarvan het gezin zwaar is getroffen door de wateroverlast. Al de West-Vlaamse leerlingen van het 4de, 5de en 6de jaar zullen in de lessen Frans een kaartje of brief schrijven naar de getroffen gezinnen van de school. Op die manier kunnen ze die gezinnen een hart onder de riem steken. Een klein gebaar dat echt een verschil maakt volgens de contacten die meneer Vanden Berghe ter plaatse heeft.

Nathalie Vanderiviere, directeur Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut: “We hoorden dat in de getroffen regio vooral behoefte is aan elektrische huishoudtoestellen. Met het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut willen we geschenkbonnen van elektrozaken doneren. Met deze aankoopbonnen kunnen deze gezinnen het benodigde materiaal zelf aankopen en kiezen. Wie wil doneren kan dit op het rekeningnummer BE78 7381 1137 2186 met vermelding van solidariteitsactie school Chênée. Ten slotte gaan we op zondag 19 september met een groep vrijwilligers uit het 4de, 5de en 6de jaar en enkele begeleidende leerkrachten de bonnen en de wenskaarten ter plaatse brengen. We verlenen er concrete hulp (bijvoorbeeld bij het opruimen van een tuin, het leeg halen van een bedrijf of huis, plafond of muren afkappen in getroffen huizen, luisteren naar de getroffen gezinnen…). Daarom lanceren we ook een oproep voor handschoenen, stofmaskers, beitels, schoppen, emmers, hamers en stofbrillen. We willen deze materialen nadien ter plaatse doneren. De school engageert zich om de kosten van de busreis op zich te nemen. We willen op deze manier ook als school ons steentje bijdragen.

Particulieren of bedrijven die deze actie willen steunen kunnen contact opnemen via filip.vandenberghe@olvh-brugge.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.