Home > Onze feesttip voor straks aan de feestdis: een fles losbandige vodka van Le Philtre op tafel

Onze feesttip voor straks aan de feestdis: een fles losbandige vodka van Le Philtre op tafel

Geschreven op 25 december 2022 om 10:58 door Mario De Wilde

Rond de jaarwisseling gaan jong en oud aan de slag om straks met een blits eindejaarscadeau(tje) op de proppen te komen. De tijd van glinsterende kerstlichtjes, kersttruien en ideeën voor als we straks weer massaal aftellen. Het perfecte/meest foute geschenk: het ligt heel dicht bij elkaar. En, jawel, meestal knelt daar het schoentje. Je wil wel graag eens iets anders doen, maar je hebt helemaal geen inspiratie? In afwachting van 31 december geven we op regelmatige tijdstippen tips om er straks echt iets leuk van te maken. Wat je ook koopt, voeg er steeds iets persoonlijks aan toe. Dat maakt alles nog zo leuker en meer origineel. Hier gaan we….

NEW: LE PHILTRE

Le Philtre komt België opschudden. Met meer dan een stir in het glas, gooien ze met een Franse flair ons idee van vodka, ecologie en losbandigheid om. De broers Beigbeder en hun jeugdvriend Guillaume Rappeneau lanceerden de limited edition Le Philtre – Lapis-Lazuli

Drie rebelse Robin Hoods willen teruggeven aan onze fragiele planeet, of haar toch op z’n minst minder afnemen. Ze selecteerden met alle zorg de meest kwalitatieve grondstoffen: biologische wintertarwe en Gensac ® bronwater – zuiver pur sang. En ook in de legendarische distilleerderij Maison Villevert vonden ze een partner uit hetzelfde hedonistisch-hout gesneden. Op 25 juni 2020 werd Le Philtre gelanceerd in Frankrijk. The organic vodka doorzwom de pandemie en strandt nu, onbevreesd én in haar felblauw jasje, ons grijs Noordzee strand op.

“In deze moeilijke context werden we verrast door consumenten met een sterk ethisch kompas. Respect voor de planeet, op zoek naar lokaal, traditie en innovatie. Zonder in te boeten op momenten van ongeremd, puur plezier.” Vindt Frédéric Beigbeder zijn antwoord op de vraag waarom “Le Philtre” zo snel ‘Les Fans’ had.

Elke limited edition van Le Philtre benadert de kleur van een edelsteen. “Lapis-Lazuli” staat sterk in haar diepblauw – evenwicht, rust, sereniteit en creativiteit. De french kiss on the cheek van hun ondernemersfilosofie: grenzeloze creativiteit met gerecycleerd glasafval. Resultaat? Een fles die nooit de glasbak haalt. “De donkerste flacon van Le Philtre dankt zijn diepblauwe kleur aan een zeer precies moment in de kleurovergang van glas, waarin de kleur wordt ‘gevangen’,” zegt Camille Sebbag-Barjon, general manager van Le Philtre Vodka.

LE PHILTRE: a true tasting party

IN DE NEUS

Lichte geroosterde noten

IN DE MOND

Een levendige, frisse & zachte aanzet
Een zijdeachtige & delicate structuur
Noten van geroosterde amandelen en tonkabonen

FINAAL

Melkachtig & haast vanille afdronk

LA DOUCE BELGIQUE

Frédéric Beigbeder viert dat zijn vodka sinds de eerste lancering al een deel van België kopje onder meenam in Le Philtre. Hij zou er naar eigen zeggen, enorm plezier in hebben om eens een nacht plaatjes te draaien in L’Imperial of Juliana in Brussel. Waarmee hij wil illustreren dat de Belgen in zijn beleving, een aangeboren gevoel voor ‘vieren’ hebben. “Ze houden van gastronomie, humor, waanzin… alle ingrediënten voor een feest – in elke zin van het woord.” Verwacht je aan een zoete (inval) & vreugdevolle inPhiltratie in ons land.

Le Philtre is verkrijgbaar bij de betere drankenhandel. Prijs aanbevolen voor consumenten: € 49 (kan variëren). Wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.