Home > Ontmoetingscentrum ’t Centrum in Torhout blaast 3 kaarsjes uit

Ontmoetingscentrum ’t Centrum in Torhout blaast 3 kaarsjes uit

Geschreven op 16 september 2021 om 14:50 door Mario De Wilde

In september 2018 ging in Torhout het ontmoetingscentrum ’t Centrum van start. Het Lokaal Bestuur Torhout, Tordale, 4Veld De Klaver (Covias), PVT De Ent en ’t Groot Hersberge sloegen de handen in elkaar en zetten in op laagdrempelige vrijetijdsbesteding en het stimuleren van ontmoetingen tussen kwetsbare mensen in de stad. “Het opzet was, en is nog steeds, om in het vroegere café ’t Centrum een gezellige ontmoetingsruimte te creëren waar iedereen vrij kan binnenlopen om mensen te ontmoeten, een kop koffie te drinken, de krant te lezen of vrijblijvend deel te nemen aan activiteiten.”, aldus Joost Cuvelier, voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst.

“De focus ligt hierbij op de integratie van kwetsbare mensen in onze maatschappij.”, vertelt schepen van sociale zaken Paul Dieryckx. “Vooral het brede aanbod aan activiteiten wordt door de bezoekers gesmaakt: bingo, kaartnamiddagen, dans, pannenkoekenbak,… er kwam al heel wat aan bod!” ’t Centrum was aanvankelijk twee dagen open per week maar op vraag van de bezoekers en vrijwilligers evolueerde dat ondertussen naar vier dagen per week. Na een moeilijk coronajaar, draait ’t Centrum nu terug op volle toeren en wordt er in het najaar terug een drukke activiteitenkalender voorzien.

’t Centrum wordt 3 jaar en viert feest op donderdag 30 september!
Ondertussen bestaat ’t Centrum drie jaar en dat moet worden gevierd! Bij een hapje en een drankje kunnen de bezoekers bovendien ideeën aanreiken voor de verdere invulling van ’t Centrum. Voeg daar een streepje muziek en een aantal leuke volksspelletjes aan toe en je hebt het recept voor een sfeervol feestje in ’t Centrum. We heffen samen het glas op donderdag 30 september om 14 uur, iedereen welkom!

Vrijwilligers gezocht!
De werking van ’t Centrum wordt mee gedragen door een 10-tal vrijwilligers. Om de werking verder uit te bouwen zijn we nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers die dit project mee willen uitbouwen en willen helpen om ’t Centrum een duidelijke plaats te geven in Torhout.
Spreekt dit jou aan? Wil je ons een handje helpen? Geef ons dan een seintje via vrijwilligers@torhout.be of spring eens binnen tijdens de openingsuren! Ook met vragen of ideeën kan je ons steeds contacteren.

Openingsuren ’t Centrum:
• dinsdag van 13.00 tot 18 uur
• woensdag van 09.00 tot 12.00 uur
• donderdag en vrijdag van 13 tot 16.00 uur

Foto copyright Tordale

1 reactie

sofie muylaert
Geschreven op 2021-09-30 17:39:50
woensdag sofie werken 09u00 tot 12u00

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.