Home > Ontdek wie de beste hutsepot van Roeselare maakte

Ontdek wie de beste hutsepot van Roeselare maakte

Geschreven op 22 oktober 2023 om 08:03 door Mario De Wilde

Gisteren werd de nieuwe Smaakmaker van Roeselare bekendgemaakt. Een professionele jury met chef D’Hofstee Michael Decruw, Smaakmaker 2022 Annelies Meseure en burgemeester Kris Declercq proefden alle hutsepotrecepten van de vijf finalisten en selecteerden het beste recept. De hobbykok met het beste recept wordt Smaakmaker #VANRSL 2024, een prijs die de voedingsstad Roeselare nu voor de tweede keer uitreikt. Wie heeft het beste hutsepotrecept in huis?
Over de wedstrijd De Smaakmaker #VANRSL
Voorafgaand aan de Week van de Smaak hield Stad Roeselare een wedstrijd om hobbykoks uit te nodigen aan de slag te gaan met lokale ingrediënten om hun beste versie van hutsepot klaar te maken. Als stad van de voeding barst Roeselare van lokale topingrediënten en lekkere streekproducten. De stad heeft ook heel wat culinair talent in huis: van topchefs tot hobbykoks die de smaakpapillen van vrienden en familie verwennen. En naar zo’n smaakmaker is de afgelopen maand hard gezocht.
Kandidaten stuurden hun recept in via visitroeselare.be.
Dit zijn de vijf laureaten:
– Petra Prinzie – Hutsepot à la Petra
– Geert Fraeye – Krottegemse hutsepot op oma’s wijze
– Christa Ledoux – ‘Oederwetse Roeseloarse utsepot’ met een ‘moderne twist’
– Fleur Verhulst – Hutsepot Maison Madelise
– Lobke Van Immerseel – ‘Roeselaarse hutsepot’ met vergeten groenten, braadworst en homemade gehaktbroodje

Gisteren was er de apotheose. De vijf finalisten maakten hun gerecht dan klaar van A tot Z in de Keuken van Roeselare. Onder leiding van chef Michael Decruw velde de jury met ook Annelies Meseure en burgemeester Kris Declercq het laatste oordeel.
De voltallige jury bestond uit:
– Sam Nuytten (vzw Shopping en Centrum Roeselare)
– Vincent Impe (traiteur voor groot event hutsepotfestijn)
– Wouter Vandekerkhove (Creo)
– Nathalie Neirynck (Kernpunt – OC West)
– Annelies Meseure (Smaakmaker #VANRSL 2022)
– Burgemeester Kris Declercq
– Juryvoorzitter chef Michael Decruw

De winnaar ging naar huis met de enige echte Smaakmaker-trofee en cadeaubonnen ter waarde van 500 euro. En vooral… hij of zij kreeg de unieke kans om het winnende recept klaar te maken voor nieuwsgierige fijnproevers tijdens het hutsepotfestijn in het Huis van de Voeding. Proef het winnende recept op het hutsepotfestijn op 5 november in het Huis van de Voeding Blikvanger in deze editie van de Week van de Smaak is het grote hutsepotfestijn in het Huis van de Voeding op zondag 5 november. Je schuift mee aan tafel in het Huis van de Voeding om het smakelijkste recept voor hutsepot te proeven, recht uit de potten van de nieuwe smaakmaker van Roeselare.
Voor elke portie hutsepot gaat bovendien een deel van de opbrengst naar De Sociale Kruidenier, een organisatie die voedselhulp biedt voor inwoners van Roeselare die het wat minder hebben.

Een ticket, goed voor hutsepot en een drankje, kost 20 euro voor een volwassene, 15 euro voor kinderen tot 12 jaar. Boek je tickets op www.visitroeselare.be/weekvandesmaak
Over De Week van de Smaak in Roeselare
Roeselare, in het hart van de Vallei van de Voeding, lanceert voor de Week van de Smaak van maandag 30 oktober tot zondag 5 november een programma om van te smullen. Van kleine lekkerbek tot grote foodie, van avontuurlijke proever tot fan van de klassiekers: iedereen wordt een hele week lang gebeten door de Week van de Smaak in Roeselare.
Haast je snel naar www.visitroeselare.be om het volledige programma te ontdekken. Het programma slaat dit jaar duidelijk aan, want veel workshops en bezoeken zijn intussen volzet.
Foto: stad Roeselare

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.