Home > Ontdek vrijdag de eeuwenoude geheimen van Egypte en de Nijl tijdens openingsavond Kneistse Cultuurkaart

Ontdek vrijdag de eeuwenoude geheimen van Egypte en de Nijl tijdens openingsavond Kneistse Cultuurkaart

Geschreven op 23 september 2023 om 15:33 door Mario De Wilde

Komende vrijdag 29 september om 20 u. reizen we met fotograaf Guido Vervoort doorheen Egypte in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist. Hij is te gast bij Cultuursmakers Knokke-Heist (in samenwerking met Volksontwikkeling en Davidsfonds Knokke). Na een bezoek aan het moderne Egypte en hoofdstad Caïro met de moskeeën, de Nijl, dorpjes en exotische bevolking projecteert Guido Vervoort de boeiende geschiedenis van het oude Egypte vanaf de 1e farao Narmer (3200 v. Chr.) tot de laatste koningin Cleopatra (31 v. Chr.). We bewonderen piramides, indrukwekkende tempels, het graf en de schatten van Toetanchamon, 100 jaar geleden door Howard Carter ontdekt! Unieke openingsavond van het samenwerkingsverband Kneistse Cultuurkaart (Volksontwikkeling).

Hiermee start het winterseizoen met nog volgende topavonden met sprekers als Dirk Draulans (in vervanging van Frank Deboosere), Saartje Vandendriessche, VRT-journalisten Ivan De Vadder en Tom Van de Weghe, Prof. Jan Trachet over de kaart van Pieter Pourbus en de Zwinstreek, Prof. Jacques Van Keymeulen over de dialecten aan de Oostkust, Pedro Rappé over de Vlaamse Visserij in de wereld en unieke reisavonden rond Santiago de Compostela, Centraal India, Kreta en Santorini, de Karavaanroute. De abonnementskaart KCK kost 40 euro, een combi met een lidmaatschap Cultuursmakers of Davidsfonds 60 euro of 80 euro voor een lidmaatschap van beide verenigingen. Inbegrepen heel wat korting op activiteiten in het Cultuurcentrum Scharpoord, twee filmkaartjes en een korting op de nieuwe UiT-pas.

Op de foto de bestuursleden van Cultuursmakers Knokke-Heist en Davidsfonds Knokke: vooraan: Ann Landschoot – Annie Poissonnier (voorzitter Davidsfonds Knokke) – Rosa Desloovere – Dominiek Segaert (voorzitter VO/Cultuursmakers) – Luc Van Belleghem. Achteraan: Marc Cordy – Christiaan Anseeuw – Myriam De Krock – Julien Vanparys – Luc De Rijcke – Patricia De Groote – Niet op foto: Joris Blomme

Info:
Dominiek Segaert – voorzitter Cultuursmakers & Volksontwikkeling Knokke-Heist – dominiek.segaert@skynet.be – 0479 691865 – www.cultuursmakers.be/knokke-heist

Annie Poissonnier – voorzitter Davidsfonds Knokke – annie.poissonnier@gmail.com – 0474 291968 –
www.davidsfondsknokke.be

Toegang : 10 €
Leden van Cultuursmakers en Davidsfonds alsook studenten slechts 8 €.

Volledig gratis voor de abonnees van Kneistse Cultuurkaart / Volksontwikkeling Knokke-Heist op vertoon van hun gezinskaart (verkrijgbaar aan 40 euro aan de ingang. Vraag ernaar! Geen reservaties.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.